O femeie a fost răpită și ucisă pentru că a fost confundată cu soția magnatului Rupert Murdoch. Familia îi caută trupul de 54 de ani

Data actualizării: Data publicării:
muriel
Muriel McKay a fost răpită și ucisă în urmă cu 54 de ani. Foto: X

Familia lui Muriel McKay, femeia care a fost răpită și ucisă în urmă cu 54 de ani pentru că a fost confundată cu soția magnatului Rupert Murdoch, i-a oferit suma de 40.000 de lire sterline proprietarului unui teren pentru a-i permite să facă săpături, în speranța că va recupera, în sfârșit, rămășițele acesteia.

Urmașii lui Muriel, care nu au încetat niciodată să-i caute trupul, sunt convinși că aceasta a fost îngropată pe un teren aflat în proprietatea lui Ian de Burgh Marsh, în Stocking Pelham, Hertfordshire, Marea Britanie. Ei speră că suma oferită va acoperi eventualele pagube care vor fi provocate în urma săpăturilor, potrivit Sky News.

Oferta a fost făcută săptămâna aceasta, prin intermediul unei scrisori care a fost lăsată în cutia de corespondență a familiei Burgh Marsh.

Anul trecut, Ian de Burgh Marsh a refuzat cererea familiei de a săpă pe terenul său, atunci nefiind vehiculată nicio sumă. În schimb, el a permis Scotland Yardului să facă o groapă într-o zonă restrânsă, însă nu s-a descoperit nimic.

Ulterior, familia a spus că echipa de poliție a săpat în zona greșită.

Suma oferită este aceeași cu cea pe care familia a acceptat să o plătească ucigașului, Nizamodeen Hosein, pentru ca acesta să rupă tăcerea și să spună unde a ascuns trupul în 1969.

În 1970, Nizamodeen și fratele său mai mare, Arthur, au fost condamnați pe viață, cu drept de eliberare condiționată, pentru răpirea și uciderea lui Muriel McKay, care avea 55 de ani, soția australiană a unui director de ziar. Soțul ei, Alick, era angajatul magnatului Rupert Murdoch, care tocmai cumpărase un ziar britanic. Cei doi frați intenționase, de fapt, să o răpească pe soția din acea vreme a lui Murdoch.

Aceasta a fost una dintre primele condamnări pentru crimă pronunțate fără a fi găsit cadavrul.

Hosein, de 75 de ani, care în prezent este liber în Trinidad, trăiește în sărăcie, dar a refuzat banii de la familia lui McKay, fiind de acord oricum să dezvăluie locul în care a îngropat cadavrul, „pentru liniștea mea sufletească”.

„Făptașul și-a recunoscut rolul în această crimă după atâția ani și dorește cu adevărat să ne ajute să o găsim pe Muriel. El a furnizat o declarație scrisă și sub jurământ în care dă detalii despre locul în care a fost îngropată. Dorim să facem căutări într-o zonă mică, țintită, în prezența poliției. Circumstanțele s-au schimbat, pentru că avem informații exact de la persoana care a săpat groapa”, a spus nepotul lui Muriel, Mark Dyer.

Anul trecut, Nizamodeen Hosein a spus că el și fratele lui, mort între timp, au ținut-o câteva zile pe Muriel McKay în ferma pe care la acea vreme o deținea Arthur, în timp ce ceruseră o răscumpărare de 1 milion de lire sterline, convinși fiind că aceasta era soția Murdoch. Dar într-o noapte aceasta a murit, ei s-au panicat și au îngropat-o în spatele unui hambar.

Tot anul trecut Hosein s-a oferit să se întoarcă în Marea Britanie ca să le arate anchetatorilor locul exact în care este îngropată femeia, insistând că îl poate identifica chiar dacă în fermă s-au făcut multe schimbări între timp.

Pentru a putea face acest lucru, el a cerut Ministerului de Interne să îi ridice temporar ordinul de deportare emis atunci când și-a ispășit pedeapsa cu închisoarea, în 1990.

Scotland Yard spune că ar exista niște discrepanțe în descrierile lui Hosein și din acest motiv ia în calcul să-l audieze în mod oficial înainte de a solicita un mandat de percheziție pentru săpături în curtea lui de Burgh Marsh.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri