Oficialii canadieni, despre românii prinși la graniță: „Nu am mai văzut așa ceva”

Data publicării:
canada-37049

Un oficial canadian a declarat că românii au fost prinși la punctul de trecere Stanstead în Quebec, săptămâna aceasta. 40 de adulți au fost reținuți. Celelalte persoane au sub 16 ani, relatează Sun News Network.

Oficialii spun că mulți dintre imigranții ilegali se mută în Toronto sau Montreal, acolo unde sunt comunități de romi.

„Sincer, chiar nu am mai văzut așa ceva, înainte, în sistemul nostru de imigrare”, a declarat ministrul canadian de Imigrare, Jason Kenney, într-o conferință de presă, la Stanstead.

Românii intră în categoria „sosiri ilegale”, nou termen din legile pentru imigrare ale Canadei, care a intrat în vigoare în iunie și care prevede pedepse mai aspre pentru cei care facilitează intrarea ilegală în țară.

Noua legislație vizează să-i descurajeze pe străinii care încearcă să profite de sistemul generos de imigrație al Canadei. Persoanele în cazul cărora se stabilește că au într-adevăr statut de refugiat nu vor primi statutul de rezident permament timp de cinci ani și nu își pot sponsoriza familiile.

„Astăzi transmitem un mesaj ferm celor care se gândesc să folosească serviciile traficanților pentru a intra în Canada. Nu o faceți”, a declarat ministrul pentru imigrație, Jason Kenney.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri