Omagiu înfiorător postat pe Facebook de un frate care și-a omorât sora de 16 ani: Ne va fi dor de tine. În special mie

Data publicării:
amber
Amber Gibson FOTO: Police Scotland

Un tânăr de 20 de ani, din Scoția, a fost găsit vinovat pentru uciderea surorii lui de 16 ani, într-o pădure din Hamilton, South Lanarkshire. La o zi după ce a fost descoperit cadavrul și cu o zi înainte de a se afla cine este criminalul, el a postat pe Facebook un omagiu sinistru.

Connor Gibson, de 20 de ani, a fost găsit vinovat marți de agresiune sexuală și uciderea lui Amber Gibson, sora lui, în pădure, pe 26 noiembrie 2021. Fata fusese dată dispărută în acea seară, iar trupul ei a fost descoperit două zile mai târziu, relatează The Independent.

Cu o zi înainte de a fi arestat, pe 1 decembrie, Connor Gibson a scris pe Facebook: „Amber, vei zbura pe cer pentru tot restul timpului. Tuturor ne va fi dor de tine. În special mie. Te iubesc, micuța mea roșcată. GBFN (goodbye for now - la revedere, deocamdată - n.r.)”.

Gibson a negat acuzațiile, dar a fost găsit vinovat în urma unui proces care a durat 13 zile, la Înalta Curte din Glasgow.

În timpul atacului, el și-a dezbrăcat sora, a agresat-o sexual cu intenția de a o viola, i-a provocat răni lovind-o în cap și pe corp și în final a strangulat-o.

Judecătorul Lord Mulholland a descris fapta drept înfiorătoare și l-a avertizat pe Gibson că „va plăti un preț mare”. Acesta își va afla sentința în cursul acestui ani.

connor
Connor Gibson FOTO: Police Scotland

Connor și Amber au fost adoptați de Craig Niven și soția lui de când aceștia aveau 5, respectiv 3 ani. Craig Niven, care a renunțat la drepturile de părinte și nu mai este tatăl lui Connor, a spus în timpul procesului că evita să-i lase pe cei doi frați împreună, pentru că „nu erau o combinație bună”. Bărbatul a mai spus că în ziua în care a fost descoperit cadavrul lui Amber Connor nu părea să fie deloc afectat.

Se pare că cei doi copii le-ar fi provocat și alte probleme celor doi părinți adoptivi, astfel că la data crimei Connor locuia la un cămin pentru persoane fără adăpost, în timp ce Amber era la o casă de copii.

Craig Niven a spus în instanță că fostul fiu adoptiv nu i-a spus că s-a întâlnit cu Amber cât timp aceasta a fost dată dispărută. Abia după descoperirea cadavrului s-a aflat că cei doi frați s-au întâlnit în ziua dispariției.

Într-o declarație emisă după condamnarea ucigașului, fosta familie adoptivă a fraților a spus: „Amber a fost o fiică, o soră, o mătușă și o prietenă foarte iubită. Ea a fost cea mai generoasă, iubitoare și de încredere persoană. Când au ajuns la noi acasă – Amber având 3 ani și Connor 5 – Connor i-a spus: „Suntem în siguranță acum”. Până când chiar el i-a luat siguranța.”

Judecătorul a amânat pronunțarea sentinței până pe 4 septembrie.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri