Pană la metroul din Rio de Janeiro, în timpul vizitei papei Francisc

Data publicării:
papa francisc resize 1 mfax

În centrul oraşului Rio, mii de pelerini încercau cu disperare să se urce în taxiuri sau în autobuzele foarte aglomerate.

Pana de la metrou a fost o nouă ocazie pentru localnici să-i critice pe guvernanţi.

„Metroul este închis şi am să vă spun de ce. Deoarece preşedintele nostru a avut ideea prostească să susţină că ţara e pregătită să găzduiască evenimente majore. Suntem o ţară săracă, nepregătită pentru astfel de evenimente”, susține o tânără braziliancă.

Cu o zi în urmă, automobilul în care se afla papa a fost luat cu asalt de mulţime şi a fost nevoit să se oprească de mai multe ori, după ce şoferul a luat-o din greşeală pe o stradă care nu era pe traseul oficial.

Suveranul pontif nu a fost prezent la slujba inaugurală de la Copacabana, pentru că şi-a luat o zi de odihnă. Papa Francisc va merge azi la sanctuarul Sfintei Fecioare de la Aparecida, cel mai mare loc de pelerinaj din Brazilia, şi va vizita un centru pentru dependenţii de alcool şi droguri.

Într-o modificare de ultim moment, pe agendă a fost inclusă şi o întâlnire cu credincioşii din Argentina, ţara natală a papei.

„Papa se va afla în catedrala din Rio unde vor fi câteva mii de tineri argentinieni, cu care va sta de vorbă”, a declarat un purtător de cuvânt al Vaticanului, Thomas Rosica.

Vizita Papei şi Festivalul Internaţional al Tineretului catolic sunt considerate un test pentru capacităţile organizatorice ale autorităţilor braziliene, înainte de Cupa Mondială la fotbal de anul viitor şi de Jocurile Olimpice din 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri