Război în favelele din Rio de Janeiro: cel puțin 12 morți

Data actualizării: Data publicării:
Army Troops Called In To Rio's Rocinha Favela To Quell Violence
FOTO: Guliver/Getty Images

E război în toată regula în cartierele rău famate din Rio de Janeiro, așa-numitele favele. Cel puțin 12 oameni au murit, în timpul unei intervenţii a armatei şi poliţiei. 

4.200 de militari şi poliţişti au descins în favele, pentru a captura mai mulţi traficanţi de droguri. S-a tras aproape neîntrerupt pe străzile acestor cartiere, iar gloanţele au zburat peste tot. Un autobuz a fost atins şi el de mai multe proiectile, dar din fericire doar un călător a fost rănit uşor. În schimb, 11 traficanţi de droguri şi un soldat au căzut răpuşi de gloanţe.

E primul militar ucis, de când armata a preluat în februarie controlul ordinii publice în oraş.

Peste patru sute de kilograme de stupefiante au fost capturate în timpul intervenţiei.

favela shutterstock_431461333
Favela Foto: Shutterstock

Soldaţii au ridicat barajele construite de bande şi au controlat maşini şi locuitori. De asemenea, ei au distribuit flyere prin care cereau populaţiei să coopereze. Un autobuz a fost incendiat la Alemao după o scurtă manifestaţie, potrivit unui fotograf al AFP, citat de Agerpres.

De asemenea, şase bărbaţi bine înarmaţi, presupuşi membri ai unor bande, au fost ucişi luni dimineaţă după o urmărire la Niteroi, au anunţat agenţia Brasil şi site-ul G1. Urmărirea, care a avut loc la o oră de vârf, în apropiere de unul din cele mai mari poduri care duc la Rio, a provocat haos în circulaţie.

Army Troops Called In To Rio's Rocinha Favela To Quell Violence
Foto: Guliver/Getty Images

Armata a fost însărcinată cu securitatea la Rio de Janeiro în urmă cu şase luni din cauza înmulţirii violenţelor şi a ineficienţei poliţiei în lupta împotriva bandelor de traficanţi de droguri. 

Army Troops Called In To Rio's Rocinha Favela To Quell Violence
Foto: Guliver/Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri