Rebelii au dus cutiile negre la Doneţk. Zeci de cadavre ale victimelor au fost urcate în vagoane frigorifice

Data publicării:
avion ucraina cadavre cercetare corpuri mediafax

 

(FOTO Mediafax)

În acest timp, 169 de cadavre ale victimelor tragediei aviatice din Ucraina au fost urcate în mai multe vagoane frigorifice, la 15 kilometri distanţă de locul catastrofei, au anunţat observatorii OSCE.

De asemenea, rebelii au recunoscut că au mutat o parte din cadavre în vagoanele frigorifice, din considerente umanitare.

Pe de altă parte, conform Associated Press care citează un oficial ucrainean, rebelii ar fi ridicat mai multe cadavre şi le-ar fi dus într-un loc necunoscut. Ipoteza pare plauzibilă pentru că postul CNN, care citează oficiali ai Serviciilor pentru Situaţii de Urgenţă, spune că echipele de intervenţie au descoperit la faţa locului 196 de trupuri, care în prezent sunt de negăsit.

Avertismente dure pentru Rusia. Occidentul cere Moscovei să faciliteze accesul la locul tragediei aviatice.

Avertismente dure vin de la cancelariile occidentale la adresa preşedintelui rus, Vladimir Putin. Statele Unite, Olanda, Australia, Germania şi Marea Britanie îndeamnă Moscova să faciliteze accesul la locul prăbuşirii avionului, considerând inadmisibilă situaţia actuală.

Premierul britanic l-a somat chiar pe Vladimir Putin să asigure accesul la locul dezastrului.

La rândul său, premierul Olandei i-a spus lui Vladimir Putin că mai are o ultimă şansă de a arăta lumii că vorbeşte serios şi să ia măsuri pentru recuperarea victimelor catastrofei aviatice.

De cealaltă parte însă, președintele ucrainean Petro Poroșenko și cel francez, Francois Hollande au anunțat că nu vor accepta „nicio intervenţie în munca anchetatorilor”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri