Sari la conținut
News Alert

Redacția unui cotidian turc, atacată de susținătorii președintelui din cauza unei postări pe Twitter

FOTO: Facebook Hurriyet

Un grup de 150 de persoane care scandau sloganuri favorabile AKP au aruncat cu pietre în imobilul din cartierul Bagcilar. Ferestrele și ușa principală au fost sparte.

Poliția a intervenit pentru a dispersa grupul de susținători, indică ziarul pe site-ul său de internet.

Președintele Erdogan a declarat duminică, referindu-se la violențele recente din țară, că situația ar fi diferită dacă alegerile de la 7 iunie i-ar fi permis AKP să obțină 400 de mandate, ceea ce i-ar fi asigurat majoritatea necesară pentru a modifica Constituția.

„Dacă un partid ar fi obținut 400 de locuri la alegeri și ar fi atins numărul necesar în parlament pentru a schimba constituția, situația ar fi diferită”, a spus Erdogan într-un interviu în direct difuzat de postul proguvernamental A-Haber.

Declarația a fost făcută în contextul în care mai mulți soldați turci au fost uciși duminică într-un atac de anvergură atribuit rebelilor kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în localitatea Daglica, situată în sud-estul Turciei.

Ziarul Hurriyet a lăsat să se înțeleagă într-o postare pe Twitter că declarația făcea referire la atacul de la Daglica: „Comentariu al lui Erdogan privind Daglica: Asta nu s-ar fi întâmplat dacă s-ar fi câștigat 400 de locuri”.

Ziarul a șters ulterior postarea, însă aceasta a provocat un val de proteste în rândul susținătorilor AKP pe rețeaua de socializare, pe care s-au lansat apeluri la acțiuni de protest împotriva publicației.

În trecut, președintele Erdogan a criticat în mai multe rânduri grupul de presă Dogan, proprietar al ziarului, care nu urmează tot timpul linia guvernului, notează AFP.

Atacul asupra ziarului are loc în contextul unor îngrijorări crescânde privind libertatea presei în Turcia, unde jurnaliștii critici față de președintele Erdogan riscă să fie urmăriți în instanță.

Pe aceeași temă