Regina Elisabeta a II-a, în vizită la Vatican. Este prima întâlnire a suveranei britanice cu Papa Francisc

Data publicării:
regina la papa

La întâlnirea cu Papa Francisc, spre deosebire de alte femei aflate în funcţii de conducere, Regina Marii Britanii nu s-a îmbrăcat în negru şi nici nu a purtat voal. Motivul: ea este capul Bisericii Anglicane.

Papa Francisc este cel de al cincilea Suveran Pontif pe care îl întâlneşte regina Marii Britanii, o performanţă cu care nu se poate lăuda niciun alt rege sau şef de stat din lume.

Prima vizită a reginei Elisabeta a doua la Vatican a avut loc în 1951, pe vremea când era prinţesă moştenitoare, şi a fost primită în audienţă de Papa Pius al 12-lea. În calitate de regină, prima sa călătorie la Vatican a fost în mai 1961 când l-a întâlnit pe Papa Ioan al 23-lea. De atunci, regina s-a mai întâlnit cu încă doi capi ai Bisericii Catolice - papa Ioan Paul al doilea şi cu Papa Benedict al 16-lea.

Înainte de vizita la Vatican, Regina Elisabeta a doua a Marii Britanii şi prinţul consort Philip au fost primiţi cu onoruri militare de preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano.

Ceremonia s-a desfăşurat la reşedinţa oficială a preşedinţilor italieni, Palatul Quirinale, situat pe cea mai înaltă dintre cele şapte coline ale Romei. Cuplul regal a fost invitat la un dejun oficial oferit de preşedintele Italiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri