Reporteri ai CNN și BBC, bruscați în direct, la procesul unui activist chinez

Data publicării:
cnn china

Un jurnalist al BBC, Marin Patience, a fost hărțuit de polițiști și huligani îmbracați în haine obișnuite în timp ce transmitea în direct informații privind procesul activistului chinez Xu Zhiyong, relatează Time. El și-a păstrat calmul și și-a continuat transmisiunea fără să se lase intimidat.

Și alți jurnaliști, respectiv David McKenzie de la CNN și Mark Stone de la Sky News, au fost bruscați în afara sălii de judecată.

Camera video a echipei CNN a fost spartă, iar transmisiunea tv a fost întreruptă. David McKenzie a făcut public pe Twitter faptul că a fost reținut. Susținători ai lui Xu Zhiyong care se aflau în fața sediului instanței au fost ridicați de poliție.

Acțiunile forțelor de ordine vin în contextul în care cei prezenți voiau să atragă atenția asupra procesului în care este judecat Xu Zhiyong, un savant care militează pentru transparența guvernamentală.

Activistul a fost trimis în judecată pentru că a mobilizat mulțimi de oameni, ceea ce a afectat ordinea publică, și va fi cel mai probabil condamnat la o pedeapsă privativă de libertate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri