Scene cutremurătoare la funeraliile Andreei Rabciuc, românca dispărută în Italia și găsită moartă după 2 ani

Data actualizării: Data publicării:
colaj foto cu oameni langa o masina si o tanara cu un pui de caine in brate
Andreea Rabciuc, care a fost multiplă campioană națională la tir sportiv, a dispărut în dimineața de 12 martie 2022, iar rămășițele ei au fost găsite după 2 ani FOTO: Facebook, Andreea Rabciuc/ Fanpage

Andreea Rabciuc, tânăra de 27 de ani, campioană la tir, dată dispărută în Italia în 2022 și găsită moartă după aproape 2 ani, a fost înmormântată miercuri, în Jesi, privincia Ancona.

Andreea a dispărut în martie 2022, iar rămășițele ei au fost găsite după doi ani, pe 20 ianuarie 2024, într-o casă părăsită din Castelplanio, care fusese verificată de anchetatori și la data dispariției.

Potrivit Fanpage.it, la funeraliile de miercuri au venit rude, prieteni și foștii colegi ai Andreei de la pubul la care lucra. Mama ei, Georgeta Cruceanu, a fost vizibil marcată, fiind susținută în permanență de actualul partener.

„Este imposibil de acceptat că Andreea nu mai este, imposibil de acceptat o lume fără zâmbetul ei generos, acel zâmbet pe care îl oferea tuturor, oglinda unui suflet profund și complicat, ușor de înțeles și foarte ușor de exploatat. Dacă aveai norocul să rămâi în acel suflet, atunci găseai un loc sigur, o casă pentru totdeauna. Imposibil să nu nu îți amintești de simplitatea acestei fete care spunea lucrurilor pe nume și care nu se temea de nimic și de nimeni. Nu se temea să se facă auzită sau să fie văzută, colorată cum era.

Imposibil să nu fii atras de lumea magică pe care Andreea o reprezenta cu o pălărie cu urechi sau cu un rucsac în formă de unicorn, animalul fantastic simbol al libertății. Asta dorim să facem: să credem în imposibil. Să credem în unicorni pentru că a crede înseamnă și a pretinde ca imposibilul să se întâmple și a pretinde ca cei care știu, să vorbească”, este discursul emoționant de la înmormântare citit de o prietenă de familie.

De la înmormântare a lipsit tatăl fetei, cel căruia Andreea i-a trimis ultimul mesaj înainte de dispariție.

De asemenea, a lipsit și Simone Gresti, bărbatul cu care avea o relație la momentul dispariției și care este singurul suspect în cazul morții tinerei, fiind acuzat de omucidere voluntară și instigare la sinucidere.

Circumstanțele morții Andreei Rabciuc încă nu au fost elucidate

În casa în care au fost descoperite rămășițele tinerei au fost găsite bucăți dintr-o eșarfă, cu care se presupune că s-a spânzurat, și un mesaj scris cu marker negru pe o grindă de lemn de care era legată eșarfa. Acesta se referea ma iubitul ei de atunci și la mama ei: „Dacă el nu mi-ar fi luat telefonul măcar aș fi sunat-o pe mama”.

Simone Gresti a negat că i-a luat tinerei telefonul și a susținut că de fapt ea i l-ar fi dat. El s-a îndoit că mesajul găsit ar fi al tinerei.

„Nu i-am luat telefonul, ea a fugit. Mi-a dat telefonul. Ea a vrut să plece, nu sunt un monstru, eu nu am vrut să o pun în pericol, am vrut doar să o protejez. S-au întâmplat o mai multe lucruri pe care sincer nu le pot explica pentru că mi se pare absurd, dar nu era intenția mea să-i fac vreun rău Andreei sau să nu-i dau telefonul”, a spus Simone, care este cercetat pentru deținere de droguri, răpire, omucidere voluntară și instigare la sinucidere.

Andreea Rabciuc, care a fost multiplă campioană națională la tir sportiv și care a făcut parte din lotul României de seniori, a dispărut în dimineața de 12 martie 2022 din Jesi, Ancona, după ce s-a certat cu iubitul ei.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri