Video Țara în care groparii lucrează la foc automat, dar autoritățile nu divulgă cauza deceselor

Data publicării:
cimitir-nigeria-coronavirus-cnn
Foto: Captură CNN

Rezidenții regiunii Kano din Nigeria sunt stupefiați de creșterea rapidă a numărului de decese fără o cauză oficială, relatează CNN. Guvernul s-a angajat să crească numărul de testări pentru coronavirus, însă oficialii locali se tem că mult timp a fost pierdut în lupta pentru limitarea răspândirii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Groparii din Kano dezvăluie un adevăr ascuns - un bilanț negru imens în țara africană. „Alaltăieri, am îngropat 18 cadavre, ieri am îngropat 20, iar astăzi 14”, spune unul dintre ei.

Este sezonul extrem de fierbinte în Nigeria, momentul în care malaria și alte boli infecțioase se converg și produc un bilanț al deceselor înfiorător. Anul acesta este și mai rău, având în vedere pandemia.

Însă guvernul regiunii refuză să recunoască că decesele sunt efectul COVID-19. Morții sunt, în mare măsură, bătrâni, iar cifrele cresc rapid, deși autoritățile refuză să divulge cauzele morții lor.

Chiar și înainte de COVID-19, însă, sistemul de sănătate din Nigeria nu oferea nicio garanție cetățenilor bolnavi. Acum, mai mult ca oricând, însă, toată situația riscă să devină un uriaș dezastru umanitar.

Editor: A. D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri