Temperaturi de aproape 48 de grade Celsius în India: peste 1.700 de oameni au murit

Data publicării:
INDIA 4 GETTY IMAGES

Centrul Indiei fierbe din cauza temperaturilor foarte ridicate, iar primele victime ale caniculei au fost oamenii care sunt nevoiţi să lucreze în aer liber sau cei fără adăpost. Zeci de milioane de oameni sunt afectaţi de caniculă, iar spitalele sunt pline de persoane internate din cauza insolaţiei sau a deshidratării.

Mallika Kapur, corespondent CNN în India: „Sunt mai multe chioşcuri cu apă, în tot oraşul Hyderabad. Unele mai mici, la fel ca acesta. Această doamnă, care serveşte aici, spune că este atât de cald, încât oamenii vin la fiecare câteva minute să se hidrateze şi să se răcorească”.

Oamenii sunt sfătuiţi să nu umble pe străzi la orele prânzului, când soarele arde foarte tare, iar dacă totuşi sunt nevoiţi să iasă din case, să folosească umbrele, pălării sau turbane pentru a se feri de căldură.

Tulsi Rani, reprezentant al guvernului: „Valul de căldură continuă în statul Andhra Pradesh. Temperatura maximă a fost de 46-47 de grade Celsius, în mai multe zone”.

În marile oraşe, asfaltul a început să se topească din cauza căldurii. Iar meteorologii nu au veşti bune - temperaturile vor rămâne foarte ridicate şi în următoarele zile.

Mallika Kapur, corespondent CNN în India: „Temperaturile sunt în creştere, bate un vânt cald, astfel încât simt că merg ca într-un cuptor”.

În unele regiuni din centrul şi sudul ţării-continent, locuitorii au început să iasă pe străzi în procesiuni religioase pentru a îmbuna divinitatea să trimită o ploaie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri