Trei oameni au murit după ce au fost smulși de furtună din apartamentele lor din blocuri turn, în China

Data actualizării: Data publicării:
colaj cladire distrusa de furtuna
Trei persoane au murit în China, după ce au fost smulse din apartamente de furtună FOTO: captură video Weibo

Trei persoane au murit duminică în provincia Jiangxi din China, după ce au fost smulse de vânturile puternice din apartamentele lor amplasate la mare înălțime, potrivit presei locale citate de Business Insider.

Persoanele locuiau în același cartier de pe malul apei din sudul orașului Nanchang și dormeau în jurul orei 3:00 dimineața, când furtuna puternică a distrus pereții exteriori de la camerele în care se aflau, relatează Jimu News din Hubei.

Într-un mesaj distribuit pe grup de chat de cartier, mesaj preluat de Jimu News și alte publicații regionale, cele trei victime au fost identificate ca fiind o femeie de 64 de ani, nepotul ei de 11 ani și o altă femeie de 60 de ani.

Autoritățile locale au confirmat cele trei decese.

Până marți dimineața, presa de stat nu a scris despre circumstanțele neobișnuite ale celor trei decese, dar postul național de televiziune CCTV a spus că patru persoane au murit și mai mult de 10 au fost rănite în acea dimineață din cauza vremii.

Moartea femeii în vârstă de 60 de ani a atras atenția oamenilor pe rețelele sociale unde au fost postate imagini cu peretele distrus de furtună. Imaginile au fost vizualizate de 300 de milioane de ori pe Weibo, versiunea chineză a lui X.

Imaginile camerei ei de la etajul 11, filmate de presa regională, arată o fereastră distrusă din podea până în tavan. Un cadru de pat gol și perdele zdrențuite pot fi văzute, de asemenea, în clip.

Partenerul femeii, identificat doar cu numele Wan, le-a spus reporterilor locali că s-a trezit în jurul orei 3 dimineața din cauza furtunii și a descoperit că rafale au spart panourile din sticlă din balcon.

Wan a spus că el și partenera lui au dormit în camere diferite în acea seară și s-a dus să o trezească. „Am fugit de urgență în camera ei, dar nu era acolo", a spus el.

Ulterior, cadavrul femeii a fost găsit la baza blocului, a declarat fiica acesteia.

Femeia în vârstă de 64 de ani și nepotul ei, identificați cu numele Liu și Xu, au dormit în aceeași cameră și au fost smulși din pat de vânt cu tot cu saltea. Aceștia locuiau la etajul 20.

Luni, Biroul de management al situațiilor de urgență din Nanchang a anunțat că vânturile puternice și furtunile vor continua în regiune în următoarele trei zile.

Cele trei decese au atras atenția asupra calității construcțiilor din cartier și asupra dezvoltatorului imobiliar. Publicația Xinmin Weekly a amintit că un fost manager al firmei a fost condamnat pentru că a dat mită oficialilor locali din 2004 până în 2019, pentru autorizarea proiectelor.

Fostul manager, Li Mengping, a fost condamnat în iunie la 10 ani și două luni de închisoare.

Cartierul afectat din Nanchang a fost finalizat în 2015, conform surselor locale.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri