Ultima poză cu sergentul-major Saman Kunan, mort în peștera din Thailanda. Decesul lui a schimbat abordarea misiunii de salvare

Data publicării:
Thailanda - scafandru mort
Foto: Facebook

Ultima poză cu sergentul-major Saman Kunan, fost militar din trupele Navy Seal thailandeze, a fost făcută chiar în peștera din nordul țării în care au rămas blocați timp de 17 zile cei 12 copii și antrenorul lor de fotbal.

Thailanda - scafandru mort
Foto: Facebook

Săptămâna trecută, în cursul zilei de vineri, acesta a rămas fără oxigen și a decedat în urma hipoxiei. Ironia sorții: acesta se întorcea la baza de campare a salvatorilor, din camera 3 a peșterii, după ce le dusese copiilor tuburi de oxigen. Era nevoie de ele, pentru că nivelul din peșteră scăzuse la numai 15%.

În vârstă de 38 de ani, militarul în rezervă era în condiție fizică bună și participa la triatloane.

Moartea lui a fost simțită ca o unde de șoc de echipa de salvare. CNN scrie că ar fi schimbat modul în care autoritățile thailandeze au abordat misiunea de salvare.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mikki Paasi, scafrandul voluntar din Finlanda, de mulți ani rezident în Thailanda, a vorbit cu reporterii CNN înainte de finalizarea operațiunilor de salvare. Acesta a mărturisit că moartea lui Kunan a schimbat atmosfera în echipă. În plus, salvatorii au realizat pentru prima data pe deplin cât de riscantă este de fapt misiunea lor.

„Nu mi-a venit să cred că s-a întâmplat așa ceva. Era în formă fizică foarte bună, făcea sport zilnic și participa la triatloane. Ultima noastră călătorie împreună a fost în Malaezia”, a spus și sergentul Anuram Kaewchano, prieten vechi de-al lui Kunan. De altfel, ultima dată când au vorbit la telefon, subiectul de conversație au fost băieții captivi în peșteră și șansele lor de supraviețuire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri