Un bărbat a cerut unei instanțe să își înfrunte fosta soție și pe avocatul ei "pe câmpul de luptă, unde le va scoate inima din corp"

Data actualizării: Data publicării:
Swordsmith Produce Traditional Japanese 'Katana'
Foto: Buddhika Weerasinghe/Getty Images

Un bărbat din statul american Kansas a cerut unei instanțe din Iowa să îi acorde dreptul de a-și înfrunta fosta soție și pe avocatul acesteia "pe câmpul de luptă, unde le va inima din corp", informează publicația Des Moines Register.

David Ostrom, în vârstă de 40 de ani, din Paola, Kansas, a susținut în fața judecătorului că fosta sa soție, Brigette Ostrom (38 de ani), "l-a distrus din punct de vedere legal".

Ostrom a cerut unei instanțe din Comitatul Shelby să îi acorde 12 săptămâni pentru a obține sau pentru a-și făuri o sabie katana și una wakizashi.

"Până în ziua de astăzi, procesul prin luptă nu a fost interzis în mod explicit sau restricționat ca un drept în Statele Unite", a susținut Ostrom în fața instanței, adăugând că această formă de judecată a fost folosită "până la 1818 în tribunalele britanice".

Contactat de publicația Des Moines Register, Ostrom a declarat că i-a venit această idee după ce a aflat de un caz din 2016 în care Philip Minardo, judecător la Curtea Supremă din statul New York, a recunoscut că duelurile nu au fost abolite.

Ostrom a spus că propunerea a fost cauzată de frustrările acumulate la adresa avocatului fostei soții, Mathew Hudson. "Cred că am atins nivelul de absurditate al lui Hudson cu propunerea mea", a spus David Ostrom.

Avocatul fostei sale soții a cerut ca instanța să suspende dreptul lui David Ostrom de a-și vizita copiii și să-l oblige să efectueze un control psihologic.

Judecătorul acestui caz încă nu s-a prounțat, însă Ostrom, care nu are experiență în lupta cu săbiile, nu crede că propunerea sa va fi acceptată.

Întrebat dacă este serios în privința luptei, David Ostrom a spus că nu crede că avocatul fostei sale soții va accepta provocarea, însă că el este pregătit să-l înfrunte.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri