Un bărbat din Emiratele Arabe Unite a fost diagnosticat cu coronavirusul MERS-Cov (OMS)

Data publicării:
Digitally colorized scanning electron micrograph revealing ultrastructural details at the site of interaction of two spherical shaped, Middle East respiratory syndrome coronavirus (MERS-CoV) viral particles, colorized blue, that were on the surface of a camel epithelial cell, colorized red
Virusul MERS-CoV are o mortalitate ridicată. Foto: Profimedia

Un bărbat de 28 de ani a fost testat pozitiv cu un virus potenţial letal din familia coronavirusurilor - coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) - într-un oraş de lângă Abu Dhabi, situat lângă graniţa cu Omanul, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Pacientul din oraşul Al Ain a fost internat într-o clinică medicală luna trecută, a precizat OMS într-un comunicat preluat de Reuters, potrivit Agerpres. Oficialii locali din sectorul sanitar au verificat 108 persoane care au intrat în contact cu el, însă nicio infecţie secundară nu a fost depistată până în acest moment.

Potrivit OMS, nu există niciun indiciu că pacientul ar fi intrat în contact cu cămile, animalele care contribuie la răspândirea MERS, o maladie diferită de COVID-19. OMS nu a furnizat detalii despre starea actuală de sănătate a tânărului infectat.

Ministerul Sănătăţii din Emiratele Arabe Unite nu a dat curs solicitărilor de a face declaraţii pe această temă.

Cazuri de infectare cu virusul MERS-CoV - un coronavirus care poate să cauzeze febră, tuse, dificultăţi de respiraţie şi, în unele cazuri, pneumonie - au fost înregistrate în 27 de ţări începând din anul 2012, potrivit statisticilor publicate de OMS.

De atunci, 2.605 cazuri de MERS şi 936 de decese asociate acestei maladii au fost raportate.

Emiratele Arabe Unite, un hub pentru evenimente internaţionale, va găzdui următoarea ediţie a Conferinţei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP28) în perioada 30 noiembrie - 12 decembrie.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri