Un cuplu a obținut o avere după ce a vândut monedele de aur găsite accidental sub podeaua bucătăriei

Data publicării:
monede aur
Sursa foto: Profimedia Images

Un cuplu din Marea Britanie a găsit sute de monede de aur sub podeaua din bucătărie în 2019, iar comoara s-a vândut la licitație cu aproape 860.000 de dolari, informează The Independent.

Colecția de peste 260 de monede a fost descoperită în urmă cu trei ani sub plăcile de dușumea care datau din secolul 18, în locuința cuplului din Ellerby, East Yorkshire. Monedele provin din perioada 1610-1727.

Monedele au aparținut inițial familiei Fernley-Maister, care făcea comerț cu țările baltice. Familia era cunoscută pentru importul și exportul de cherestea, minereu de fier și cărbune, iar unii dintre membrii familiei au fost în Parlamentul britanic la începutul secolului 17. Joseph Fernley și Sarah Maister s-au căsătorit în 1694 și au locuit în satul din East Yorkshire. Joseph a murit în 1725, la vârsta de 76 de ani, iar Sarah la 80 de ani, în 1745. Linia lor s-a stins la scurt timp.

Spink & Son, casa de licitații care a vândut monedele, a anunțat că prețul obținut este extraordinar având în vedere că estimările le evaluau între 228-285.000 de euro.

După ce a atras atenția întregii lumi în 2019, la descoperire, colecția a fost vândut sub forma mai multor loturi către diverși cumpărători, suma totală fiind de 860.000 de euro.

Casa de licitații a descris colecția drept "unul dintre cele mai mari depozite de monede britanice de aur din secolul 18 descoperită vreodată în Marea Britanie".

Monedele au atras cumpărători din America, Europa, Australia, Japonia și China.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri