Un mesaj secret în codul Morse, ascuns într-o melodie, a dus la eliminarea unui joc din China

Data publicării:
operatiuni bancare, telefon, cumparaturi online
FOTO: Guliver/ Getty Images

Un joc muzical foarte popular în China a fost eliminat temporar, după ce s-a descoperit că directorul muzical al jocului a ascuns într-o melodie un mesaj pro-Hong Kong, în codul Morse, relatează The Guardian.

Eliberați Hong Kong, revoluția vremurilor noastre”, este mesajul ascuns, pe care China îl consideră secesionist.

Cytus II, un joc al companiei Rayark Games din Taiwan, va fi relansat în curând, a anunțat distribuitorul jocului în China, Dragonest.

Wilson Lam, directorul muzical al Rayark Games, și un muzician din Hong Kong cunoscut sub numele de Ice au încărcat în martie o melodie, numită „Telegraph 1344 7609 2575”, pe conturile lor de SoundCloud și YouTube. Cele două platforme nu pot fi accesate din China continentală, dar descoperirea mesajului ascuns a dus la o reacție virală în restul lumii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lam și-a dat demisia din Rayark, spunând însă că melodia încărcată pe platformele video nu a avut legătură cu munca sa.

Dragonest Games a precizat pe Weibo, rețeaua socială folosită în China, că nu a știut despre melodia postată de Lam.

FrazaEiberați Hong Kong, revoluția vremurilor noastre” a fost un slogan al protestelor pro-democrație din Hong Kong, dar a fost scoasă în afara legii, deoarece este considerată un îndemn la revoltă, conform noii legi de securitate impuse de Beijing la sfârșitul lunii trecute.

În aprilie, popularul joc Animal Crossing, al Nintendo Switch, a fost de asemenea scos de la vânzare de pe unele site-uri web chineze, pentru că a fost folosit pentru a răspândi mesaje pro-democrație în Hong Kong.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri