O femeie bogată s-a enervat pe copiii ei care nu au mai vizitat-o după ce și-a făcut testamentul și a făcut alte planuri pentru avere

Data actualizării: Data publicării:
o femeie in varsta semneaza un document
O femeie în vârstă a decis să-și lase întreaga avere estimată la 2,8 milioane de dolari pisicilor și câinilor ei, spunând că animalele ei de companie i-au fost mereu alături, în timp ce cei trei copii au neglijat-o FOTO: Shutterstock

O femeie în vârstă și bogată din China a decis să-și lase întreaga avere estimată la 20 de milioane de yuani, adică 2,8 milioane de dolari, pisicilor și câinilor ei, spunând că animalele ei de companie i-au fost mereu alături, în timp ce cei trei copii au neglijat-o.

Femeia și-a făcut primul testament acum câțiva ani, împărțind în mod egal averea între cei trei copii. Dar, după ce au aflat că erau aranjați din punct de vedere financiar după moartea mamei lor, copiii au uitat de ea. Furioasă, femeia și-a schimbat recent testamentul, potrivit South China Daily News.

Femeia spune că cei trei copii nu au vizitat-o niciodată în ultimii ani și nici măcar nu s-au asigurat că este îngrijită atunci când s-a îmbolnăvit. Mai mult, nu s-au gândit nici măcar să o sume. Prin urmare, s-a înfuriat pe ei și a decis să-și lase toate bunurile singurelor creaturi care i-au fost mereu alături: pisicile și câinii ei.

Femeia din Shanghai și-a schimbat deja testamentul și s-a asigurat că, după moartea ei, toți banii ei vor fi folosiți pentru îngrijirea animalele ei de companie și a urmașilor acestora.

Legea chineză interzice ca oamenii să lase moșteniri animalelor, însă femeia, identificată de presă cu numele Liu, a apelat la un cabinet de avocatură, care a găsit o soluție. Ea a numit o clinică veterinară drept administrator al averii ei, iar această clinică va prelua animalele de companie după moartea ei.

Chen Kai, un oficial de la Centrul de înregistrare a testamentelor în China, cu sediul la Beijing, a declarat pentru South China Morning Post că testamentul actual nu îi garantează femeii că banii vor fi utilizați în scopul dorit de ea. Prin urmare, centrul a instruit-o să numească o persoană de încredere care să supravegheze modul în care clinica veterinară îi gestionează moștenirea.

„Voința actuală a femeii este unică și noi am sfătuit-o să numească o persoană în care are încredere să supravegheze clinica veterinară, pentru a se asigura că animalele de companie sunt îngrijite corespunzător”, a spus Kai.

Un alt expert juridic a spus că și mai bine ar fi ca femeia să se împace cu copiii ei cărora să le lase banii, dar și animalele pe care le iubește atât de mult.

Povestea femeii s-a viralizat pe rețelele sociale din China, unde foarte mulți oameni înțeleg situația ei și îi sunt alături. „Bine a făcut. Dacă fiica mea mă tratează prost pe viitor, o să las casa altor oameni”, a scris o femeie pe Weibo, versiunea chineză a lui X (Twitter).

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri