Un olandez vindea "kit-uri pentru sinucigași". A fost legat de zece morți, însă a expediat 1.600 de truse

Data actualizării: Data publicării:
pastila medicamente
FOTO; Shutterstock

O instanță olandeză l-a condamnat marți la închisoare pe un bărbat acuzat că a vândut "kit-uri de sinucidere" despre care procurorii susțin că au provocat moartea a cel puțin 10 oameni, informează Le Figaro.

Bărbatul a vândut în ultimii 5 ani aproximativ 1.600 de pachete care conțineau un cocktail mortal de substanțe toxice. Acesta ar fi primul caz de acest tip din Olanda.

Olanda a fost prima țară din lume care a legalizat eutanasia, în 2002, însă procedură se poate desfășura doar sub strictă supraveghere și impune prezența unui medic. Bărbatul condamnat, Alex S., în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, inclusiv un an și jumătate de pedeapsă cu suspendare. Potrivit informațiilor prezentate în instanță, inculpatul pregătea colete poștale care conțineau obiectele necesare sinuciderii, instrucțiuni de folosire și un anti-vomitiv. Fiecare pachet conținea două sau trei capsule - o doză mortală, pentru care nu exista antidot.

Cei care luat "medicamentul X" nu aveau mereu parte de o moarte plăcută. Rudele unor victime "au descris stări de agitație și panică, care conduceau la o moarte oribilă".

Numărul deceselor "ar putea fi de 160 de ori mai mare", a anunțat completul de judecată, îngrijorat de numărul mare de "kit-uri" vândute. "Acuzatul a tratat viețile altor oameni cu superficialitate și a subminat valoarea unei vieți umane. Totodată, a subminat procedura de eutanasie aplicată în Olanda".

Eutanasia se desfășoară în Olanda doar sub strictă supraveghere. Pacientul trebuie să fie lucid la momentul cererii și să aibă suferințe groaznice cauzate de o boală considerată incurabilă de cel puțin doi medici. Procedura se realizează prin administrarea unei doze letale dintr-un medicament aprobat de către un doctor.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri