Un tânăr a confundat fântâna Jet d’Eau cu o cișmea și a ajuns la spital. Apa țâșnește din celebra arteziană cu 200 de km/oră

Data actualizării: Data publicării:
Fântâna Jet d’Eau
Fântâna Jet d’Eau a fost construită în 1886 și a fost adăugată în patrimoniul turistic al Genevei în anul 1891. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani a vrut să se distreze cu maiestuosul jet de apă ce țâșnește cu 200 de km/oră din fântâna simbol Jet d’Eau, de la Geneva. Arteziana este cunoscută pentru puterea cu care aruncă apa, la o înălțime care ajunge la 140 de metri. Tânărul a ignorat avertismentele, relatează AFP, preluat de News.ro.

După ce a ajuns luni seara la bariera de acces a fântânii Jet d’Eau, în pofida semnului care interzice apropierea de arteziană, tânărul a încercat mai întâi să-şi pună faţa pe orificiul din care ţâşneşte apa cu aproximativ 200 km/oră, aruncând în aer 500 de litri de apă pe secundă, potrivit datelor Serviciilor Industriale ale Genevei (SIG), care gestionează celebrul ”monument” din oraş.

Ce a urmat, este previzibil. Tânărul a fost aruncat violent în spate. Dar asta nu l-a descurajat. După ce şi-a revenit, a decis să se împace cu apa și să ia jetul în braţe.

De această dată, forţa apei l-a aruncat câţiva metri în aer după care a căzut pe dalele din jur, apoi a aterizat în apă.

Poliţia a fost alertată de martori și a încercat să îl ajute.

”Agenţii au venit să ceară întreruperea jetului de apă, de urgenţă, pentru a-l putea căuta”, declară un martor.

Poliţiştii ”l-au salvat şi l-au ridicat” în ambarcaţiunea lor, a anunțat mai târziu purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Geneva, Aline Dard.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acesta a fost preluat de o ambulanţă și dus la Spitalul Universitar din Geneva, dar starea sănătăţii tânărului este necunoscută momentan.

SIG au anunţat că urmează să depună plângere, aşa cum procedează în mod sistematic în cazul încălcării perimetrului de securitate.

Fântâna Jet d’Eau a fost construită în 1886 și a fost adăugată în patrimoniul turistic al Genevei în anul 1891. În timp, aceasta a devenit un simbol al orașului, datorită frumuseții sale și spectacolului care încântă turiștii. Dar acest spectacol are un rol important pentru funcționarea orașului: fântâna eliberează și ține sub control presiunea instalațiilor hidraulice din Geneva.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri