Val de căldură în Australia. S-au înregistrat 45 de grade Celsius mai multe zile consecutiv

Data publicării:
canicula-3

În Australia, unde s-au înregistrat 45 de grade Celsius mai multe zile consecutiv, meteorologii au avertizat că ce e mai rău abia acum începe. De astăzi, valul de căldură se va agrava, iar vântul violent va înteţi incendiile de vegetaţie.

La Melbourne este atât de cald, încât o bucată de ciocolată pusă pe asfalt se topeşte în doar două minute. Oraşul nu s-a mai confruntat cu o caniculă aşa de puternică de o sută de ani. Din cauza căldurii toride, meciurile din cadrul turneului de tenis al Australiei au fost suspendate pentru o zi.

În statele Victoria şi South Australia, peste 300 de oameni au fost internaţi în spital, din cauza deshidratării şi a insolaţiei. Numărul atacurilor de cord a fost dublu faţă de o zi obişnuită.

Din cauza caniculei, vegetaţia a luat foc. Pompierii din cele două state au raportat peste o mie de focare în decurs de numai 24 de ore.

„Avem de-a face cu un tipar (al incendiilor -n.red.) care capătă amploare, cu vânt violent în zilele următoare, iar protecţia faţă de flăcări este crucială”, spune un reprezentant al serviciului de pompieri.

Autorităţile se tem de reeditarea dezastrului din aprilie 2009, din aşa numita Sâmbătă Neagră, când flăcările au ucis 173 de oameni şi au devastat localităţi întregi.

În California, Statele Unite, incendiile de vegetaţie din nordul oraşului Los Angeles sunt controlate în proporţie de peste 30 la sută, după ce peste 600 de pompieri s-au luptat cu flăcările. Incendiul a izbucnit într-un parc naţional. Pârjolul a distrus sute de hectare de pădure, câteva case şi mai multe maşini. Trei bărbaţi suspectaţi că au pornit focul au fost arestaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri