VIDEO China: Milioane de călători, percheziţionaţi zilnic la metrou. Ample exerciţii militare înaintea comemorării a 25 de ani de la revolta din Piaţa Tiananmen

Data publicării:
metro bj

Călătoria cu metroul a devenit un test de rezistenţă pentru milioane de oameni din Beijing, obligaţi să stea la cozi de sute de metri ca să treacă prin filtre de securitate. Pasagerii sunt scanaţi de aparate cu raze X, după care li se face un control corporal.


Aproape 10 milioane de călători merg în fiecare zi cu metroul din Beijing, deci timpul de aşteptare la coadă trece de zeci de minute. Autorităţile nu vor să renunţe însă la măsurile suplimentare de siguranţă luate după atacurile teroriste comise în ultima perioadă.

De altfel, în toată China au loc joi ample exerciţii ale armatei ca răspuns la atacurile recente din mai multe regiuni ale ţării, în care au murit zeci de chinezi. Etnici han şi uiguri au comis atentatele, iar armata încearcă să le pună capăt, fără succes deocamdată.

Exerciţiile militare au însă şi un alt scop - mai este doar o săptămână până la împlinirea a 25 de ani de la revolta din Piaţa Tiananmen, iar autorităţile se tem de proteste la adresa conducerii de la Beijing.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri