VIDEO. Hotel din sare, într-o oază din vestul Egiptului

Data publicării:
hotell-1

Se numeşte Siwa şi, chiar dacă nu adună la fel de mulţi turişti ca plajele din Sharm El Sheikh şi Hurghada, are ceva aparte. Iar acest lucru este sarea. Oaza din vestul Egiptului este cunoscută pentru lacurile sărate de aici, iar aceasta este şi materia primă a meşteşugarilor din zonă.

„După ce scoatem sarea din lac, o lăsăm să se usuce. Măsurăm apoi produsul pe care vrem să-l facem şi începem să tăiem blocurile de sare. Acestea sunt acoperite iniţial cu un strat de culoare maro, dar noi folosim partea din interiorul blocului de sare, care e albă”, spune un muncitor.

Este modul în care a fost construit şi hotelul din această oază, realizat aproape în întregime din sare. Iar asta se aplică inclusiv paturilor în care dorm clienţii.

Tot ce e în acest hotel e făcut din materiale care provin din mediul înconjurător. Pereţii şi tavanul sunt făcuţi din sare, iar materialul din care a fost construită podeaua a fost adus din muntele situat în apropiere”, explică un angajat al hotelului, Ahmad Kalifa.

Până acum, locul unde se află hotelul fost păstrat ca în urmă cu câteva secole. Totuşi, izolarea a făcut imposibilă dezvoltarea zonei, iar localnicii ar vrea ca tot mai mulţi turişti să le treacă pragul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri