VIDEO. Muzeul Național al Braziliei, devastat de incendiu

Data actualizării: Data publicării:
rio

Un incendiu uriaş a cuprins Muzeul Naţional al Braziliei din Rio de Janeiro, cea mai veche instituţie ştiinţifică din ţară. Focul nu a fost stins până în acest moment, dar pompierii au reuşit, după 7 ore, să-l aducă sub control.

Clădirea are 200 de ani şi a fost palatul familiei regale portugheze. Colecţia muzeului conţine peste 20 de milioane de piese, printre care artefacte din Egiptul Antic, mumii, fosile de dinozaur şi cel mai vechi schelet de Homo Sapiens descoperit pe continentele americane.

Directorul instituţiei a anunţat că nu sunt victime, dar pare greu de crezut că mai poate fi salvat mare lucru din patrimoniu.

Sergio Kugland de Azevedo - fost director: Este o pierdere irecuperabilă pentru întreaga lume. Nu mai poate fi recuperat niciodată ce s-a pierdut, clădirea... Din fericire n-a murit nimeni, dar pierderea ştiinţifică nu mai poate fi recuperată niciodată.

Preşedintele brazilian a scris pe Twitter că este o zi tristă pentru ţară şi a adăugat că valoarea istoriei este incalculabilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri