VIDEO Un pui de focă găsit într-o parcare etajată din California adoarme după ce a fost salvat de pompieri

Data publicării:
Untitled

Un pui de focă a fost găsit într-o parcare etajată din California, iar imaginile postate de pompieri după ce l-au salvat l-au transformat într-o vedetă locală.

Un bărbat a contactat pompierii din Redwood City, California, spunând că a văzut un pui de focă într-o parcare supraetajată. Pompierii au intervenit și au salvat puiul de focă, pe care l-au denumit Santos, informează CNN.

Puiul de focă a fost dus la stația de pompieri din Redwood City, unde l-au fotografiat și l-au filmat, suprinzând și momentul în care Santos dădea să adoarmă.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Pe pagina de Instagram a departamentului de pompieri a fost postat și momentul în care puiul de focă este prins.

Angajații Centrului pentru mamifere marine l-au ridicat pe Santos de la pompieri și l-au transportat la un spital veterinar, unde i-a fost verificată starea de sănătate.

Giancarlo Rulli, un purtător de cuvânt al centrului, a declarat pentru CNN că este vorba despre un pui de focă nordică cu blană, în stare bună de sănătate, dar că este neobișnuit ca un astfel de mamifer să atingă pe uscat, mai ales într-o parcare etajată, având în vedere habitatul său natural.

Focile nordice cu blană își petrec majoritatea timpului în larg și pe insule izolate. Totuși, în ultimii ani, numărul acestor mamifere salvate pe uscat a crescut, a spus Rulli. Cel mai probabil acest lucru se datorează pericolelor prezentate de schimbările care au loc în habitalul lor natural.

Din cauza pescuitului comercial, mai multe specii din regiune găsesc tot mai greu mâncare, informează Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA. Exploatările de gaze și petrol, degradarea habitatului, prezența umană și poluarea cronică sunt doar câteva amenințări cu care se confruntă focile nordice cu blană.

Puiul de focă Santos urmează să fie monitorizat, iar dacă nu prezintă probleme va fi eliberat în mediul lui natural.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri