Vreme rea în Europa. Mai multe persoane au murit, traficul este grav afectat

Data publicării:
11122012 20europa-37996

Ninsorile abundente au paralizat nordul Serbiei, unde în mai multe districte a fost decretată stare de urgenţă. Doi oameni au murit îngheţaţi. Sute de maşini au rămas blocate pe şosele, din cauza nămeţilor. Echipele de intervenţie ajutate de armată au salvat aproape 700 de persoane, între care şi 30 de copii.

A nins şi în Bosnia, unde au murit doi oameni, dar şi în Macedonia şi Kosovo. În Croaţia, situaţia revine treptat la normal după căderi masive de zăpadă care au provocat moartea a patru persoane şi au dat peste cap circulaţia rutieră.

În Germania, zăpada a provocat haos pe aeroportul din Frankfurt, al treilea ca mărime din Europa. 150 de zboruri au fost anulate. Aeroportul din Berlin a fost şi el închis o oră, timp în care a fost curăţată zăpada de pe pistă.Unii pasageri au fost nevoiţi să-şi modifice planurile de călătorie.

În nord-vestul Poloniei şi în Cehia, mai multe persoane au murit din cauza frigului, în condiţiile în care temperaturile au coborât până la aproape minus 20 de grade Celsius pe timp de noapte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri