Zăcământ de peste 380 de tone de aur, descoperit în China

Data actualizării: Data publicării:
aur buda

China a dat peste o mină de aur, la propiu. Un zăcământ cu rezerve de peste 380 de tone de metal preţios a fost descoperit în estul ţării.

Experţii spun că aici ar putea fi construită în doi ani cea mai mare mină din China, iar aurul ar fi suficient pentru cel puţin 40 de ani de exploatare. Companiile miniere şi-au intensificat în ultimele luni operaţiunile, în căutarea unor noi rezerve de metal preţios.

China vrea să-şi mărească rezervele de aur cu 3.000 de tone până în 2020, in conditiile in care acum se situeaza la circa 1850 de tone. La acest capitol, este pe locul cinci în lume, după Statele Unite, Germania, Italia şi Franţa.

China este, potrivit statisticilor, cel mai mare producător de aur din lume, cu 453 de tone extrase anul trecut. E un prim loc ocupat și datorită faptului că grija pentru mediu e o preocupare subsidiară pentru autoritățile de la Beijing.

În acelasi timp China este și cel mai mare cumpărător de auto cu o canitate de 975 de tone anul trecut. Pe de o parte, este banca centrala care a acumulat rezerve mari în ultimii ani, dar avem totuși și influența data de faptul că e țara cu cea mai mare populație, 1,2 miliarde de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri