Zborul unui avion a fost amânat după ce un pasager a aruncat cu monede în motor pentru „noroc”

Data publicării:
Test and first flight of A350-941 China Southern Airline at Toulouse Blagnac airport, France - 27 Jul 2023
China Southern Airlines a emis miercuri un avertisment împotriva „comportamentelor necivilizate”. Sursa foto: Profimedia Images

Zborul unui avion către Beijing a fost întârziat cu mai bine de patru ore miercuri, după ce un pasager a aruncat monede în motor, potrivit presei de stat chineze, transmite CNN.

Zborul China Southern Airlines CZ8805 era programat inițial să decoleze din orașul sudic Sanya către Beijing în jurul orei 10 a.m., ora locală, pe 6 martie, dar a decolat patru ore mai târziu, au arătat site-urile web de urmărire a zborurilor Flightradar24 și Flight Aware.

Într-un videoclip distribuit de mai multe instituții media de stat, o însoțitoare de bord este văzută interogând un pasager despre care se crede că a aruncat monedele, întrebându-l câte monede au fost aruncate în motor. Pasagerul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită în videoclip sau de către mass-media de stat, poate fi auzit la cameră spunând „trei până la cinci” monede.

Pasagerul care ar fi aruncat monedele a fost ulterior luat de poliția aeroportului, a informat presa de stat, citând China Southern Airlines.

Compania aeriană a spus că monedele au fost găsite în timpul controalelor de securitate, dar nu a precizat câte au fost localizate.

„Personalul de întreținere a aeronavei a efectuat o inspecție completă de siguranță și a stabilit că nu au existat probleme de siguranță înainte de decolare”, a declarat serviciul pentru clienți al companiei aeriene pentru presa de stat.

„Rugăciune pentru un zbor sigur”

China Southern Airlines a emis miercuri un avertisment împotriva „comportamentelor necivilizate” pe contul lor oficial de socializare chineză Weibo, spunând că „aruncarea cu monede în avion reprezintă o amenințare la adresa siguranței aviației și va duce la diferite niveluri de pedeapsă”. Cu toate acestea, postarea nu a făcut referire directă la incident.

Incidente similare cu oameni care aruncau monede în avioane, aparent pentru „noroc”, au mai avut loc în ultimii ani în China.

În octombrie anul trecut, un zbor China Southern Airlines a fost întârziat la Guangzhou după ce un pasager a fost observat aruncând monede către avion. În 2021, un zbor GX Airlines între Weifang și Haikou a fost anulat când mai multe monede învelite în hârtie roșie au fost descoperite la sol. Și în 2017, un pasager în vârstă a aruncat cu monede într-un avion China Southern Airlines în timpul îmbarcării pe Aeroportul Internațional Pudong din Shanghai, susținând că este „o rugăciune pentru un zbor sigur”.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri