Zece membri ai unei familii, aflaţi în drum spre o înmormântare, ucişi de o bombă. Tragedia a avut loc în Afganistan

Data actualizării: Data publicării:
Bombardament în Afganistan
Bombardament în Afganistan. Foto: Getty Images

Zece membri ai unei familii au fost ucişi marţi după ce maşina lor a sărit în aer în timp ce se îndreptau spre o înmormântare în estul Afganistanului, au declarat oficiali locali citaţi de AFP.

"Victimele sunt cinci bărbaţi, două femei şi trei copii din aceeaşi familie", a precizat Talib Mangal, purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Khost, pentru AFP. "Ei mergeau în provincia Logar pentru a participa la o înmormântare", a adăugat acesta.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei provinciei, Adil Haidar, a confirmat tragedia şi bilanţul, iar un reprezentant al Ministerului de Interne a arătat că bomba a fost plasată la marginea drumului de către talibani.

Situaţia din Afganistan continuă să se deterioreze în timp ce Statele Unite şi talibanii discută despre o retragere a trupelor americane din Afganistan în schimbul unor garanţii de securitate din partea insurgenţilor.

Weekendul trecut, presa americană a relevat că Washingtonul îşi va anunţa săptămâna aceasta intenţia de a retrage 4.000 de militari americani din Afganistan, dintr-un total de aproximativ 13.000 câţi se află în prezent în această ţară.

Oraşul Khost este situat la sud-est de Kabul, la frontiera cu Pakistanul.

Vineri, zece afgani, dintre care patru femei şi un copil, au fost ucişi în estul ţării de explozia unei bombe la trecerea vehiculului în care se aflau.

Redactare G.M.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri