McDonald's trebuie să despăgubească cu 800.000 de dolari o fată de 8 ani care s-a ars pe picior cu un McNugget „periculos de fierbinte”

Data publicării:
mcnuggets
Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

O fată de opt ani din Florida va primi o compensație de 800.000 de dolari ca daune din partea McDonald’s după ce s-a ars grav cu un McNugget de pui care i-a căzut accidental pe picior, relatează BBC.

Bucata de pui „periculos de fierbinte” a ars-o pe Olivia Carabella pe picior în 2019 după ce și-a deschis meniul Happy Meal în mașină la un drive-thru McDonald’s din Tamarac, în statul Florida.

Pe atunci, Carabella avea doar patru ani. Familia a cerut 15 milioane de dolari daune la proces. Juriul care s-a ocupat de caz a dat, în mai, o sentință inițială împotriva McDonald’s prin care concluziona că lanțul de restaurante este responsabil pentru vătămare și trebuie să plătească daune.

Un alt juriu, din comitatul Broward, în Florida, a deliberat vreme de mai puțin de două ore, miercuri, înainte de a ajunge la un verdictul cu privire la suma pe care franciza trebuie să o plătească familiei copilului.

Carabello va primi 800.000 de dolari ca daune din partea McDonald’s și a proprietarei francizei, Upchurch Foods, pentru „durere, suferințe și angoasă mentală, 400.000 de dolari pentru anii trecuți și încă 400.000 pentru viitor”.

„Sunt fericită că juriul a auzit vocea Oliviei și că a luat o decizie dreaptă. Sunt mulțumită de asta. Sincer, nu aveam nicio așteptare, așa că asta e mai mult decât drept pentru mine”, a spus mama fetei, Philana Holmes.

Holmes a mai spus că fiica ei a rămas cu o cicatrice după arsură și că își dorește mult să o poată îndepărta chirurgical.

La tribunal, familia fetei au arătat membrilor juriului piciorul rănit al copilei și au pus o înregistrare audio cu țipetele ei la momentul în care s-a rănit.

McDonald’s fusese, anterior, de acord să plătească 156.000, argumentând că suferința copilului s-a încheiat după vindecarea rănii, la trei săptămâni de la incident.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri