Meteorologii ruși: Moscova a fost îngropată în zăpadă după o ninsoare apocaliptică

Data publicării:
zapada in Moscova
Stratul de zăpadă în Moscova a ajuns la 56 de centimetri. FOTO: Agerpres

Stratul de zăpadă în Moscova a ajuns la 56 de centimetri după o ninsoare, despre care meteorologii ruși spun că a fost "apocaliptică". Traficul rutier a fost paralizat, iar zeci de zboruri au avut întârzieri, transmite EFE.

"În Moscova au căzut 56 de centimetri de zăpadă (...), ultima dată când a nins atât de mult în capitala rusă a fost în martie 2013", a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor meteorologice Fobos pentru agenţia de presă RIA, scrie Agerpres.

Sursa citată a adăugat că "este foarte posibil" ca în oraş stratul de zăpadă să ajungă la 60 de centimetri, doborând recordul înregistrat în 1956.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Totodată, în provincia Moscovei zăpada acumulată ajunge deja la 71 de centimetri, potrivit expertului citat.

În capitala rusă a început să ningă abundent de vineri după-masă şi, potrivit experţilor, va continua să ningă sâmbătă şi duminică.

Serviciile de transport moscovite au informat că zeci de zboruri au fost anulate sau amânate, iar autorităţile s-au văzut nevoite să vină în ajutorul a 100 de autoturisme şi 387 de camioane blocate în zăpadă pe arterele din oraş.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri