Galerie Foto Misiunea spațială istorică a Indiei a trimis noi poze spectaculoase cu suprafața Lunii

Data publicării:
Imagini cu Luna făcute în timpul misiunii spațiale indiene Chandrayaan-3
Primele imagini cu suprafața Lunii făcute de misiunea Chandrayaan-3. Captură foto: Twitter / @chandrayaan_3

Agenția spațială a Indiei a publicat primele poze cu Luna făcute de nava Chandrayaan-3, care a intrat de sâmbătă pe orbita lunară, informează BBC.

Imaginile arată craterele de pe suprafața Lunii care apar tot mai mari pe măsură ce nava spațială se apropie de satelitul natural al Pământului.

Primele imagini cu suprafața Lunii făcute de misiunea Chandrayaan-3. Captură foto: Twitter / @chandrayaan_3
Primele imagini cu suprafața Lunii făcute de misiunea Chandrayaan-3. Captură foto: Twitter / @chandrayaan_3

Roverul (vehicul lunar) și sonda de aterizare a navei Chandrayaan-3 sunt programate să ajungă pe suprafața Lunii pe 23 august. Dacă aterizarea se va încheia cu succes, India va fi prima țară care va realiza o aterizare controlată în apropiere de polul sud.

În plus, India va deveni doar a patra țară care realizează o aterizare controlată pe Lună după SUA, fost Uniune Sovietică și China.

După ce a petrecut 10 zile pe orbita terestră, Chandrayaan-3 a fost trimis pe o orbită translunară marțea trecută și a intrat cu succes pe orbita lunară sâmbătă.

Toate verificările au arătat că nava spațială lansată de India este în stare „bună” de funcționare, aceasta fiind a treia oară când agenția spațială a Indiei, Isro, a reușit să pună o navă pe orbita lunară.

India Historic Moon Mission Lifted Off Successfully, Sriharikota space centre, India - 14 Jul 2023
Roverul (vehicul lunar) și sonda de aterizare a navei Chandrayaan-3 sunt programate să ajungă pe suprafața Lunii pe 23 august. Foto: Profimedia Images

Prima misiune lunară a Indiei a avut loc în 2008 și a descoperit molecule de apă pe suprafața aridă a Lunii și faptul că Luna are o atmosferă pe timp de zi.

„Roverul transportă cinci instrumente care se concentrează pe analizarea caracteristicilor fizice ale suprafeței Lunii, atmosferei din apropierea suprafeței și a activității tectonice pentru a studia ce se întâmplă sub suprafață”, a spus șeful Isro, Sreedhara Panicker Somanath. „Sper că vom descoperi ceva nou.”

Polul sud al Lunii rămâne în mare parte neexplorat - zona umbrită este mult mai mare decât cea de la polul nord, iar oamenii de știință spun că există șansa ca apa să poată fi găsită în zone care sunt permanent în umbră.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri