Momentul emoționant în care o femelă elefant își „îmbrățișează” cu trompa fiica reîntâlnită după 12 ani, la un zoo din Germania

Data publicării:
doi elefanti isi impreuneaza trompete printr-un gard, la zoo
O femelă elefant își „îmbrățișează” cu trompa fiica reîntâlnită după 12 ani, la un zoo din Germania FOTO: Facebook/ Zoo Halle

O fotografie emoționantă a surprins momentul în care o femelă elefant și-a atins trompa cu fiica și nepoata ei, după ce s-au reîntâlnit la o grădină zoologică din Germania.

Pori, o femelă în vârstă de 39 de ani, a fost mutată din „casa” ei, o grădină zoologică din Berlin, la Bergzoo din Halle, centrul Germaniei, unde și-a reîntâlnit fiica, Tana, 19 ani, după 12 ani, potrivit Evening Standard.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pori și-a cunoscut și nepoții - puii Tanei -, Tamika și Elani, în vârstă de patru ani.

În sălbăticie, elefanții masculi au obiceiul să-și părăsească turma pentru a forma noi grupuri, în timp ce femelele rămân, de obicei, în preajma mamelor. Astfel, relocarea lui Pori face parte dintr-un program prin care se urmărește crearea unui ambient cât mai prietenos pentru elefanții ținuți în captivitate.

Gradina zoologica din Halle a transmis că, deocamdată, zona elefanților rămâne închisă, pentru a acorda timp de acomodare noului locatar. Pori este cazată într-o incintă separată, însă în următoarele zile își va petrece timpul împreună cu fiica ei, în aer liber, pentru a se reobișnui una cu alta.

Pori s-a născut în sălbaticie, în Zimbabwe, în 1981 și a fost adusă la un zoo din Germania în 1983. A ajuns la Grădina Zoologică din Berlin în 1997. A născut-o pe Tana, primul ei pui, în 2001, iar tatăl acesteia urmează să fie adus și el la grădina zoologică din Halle.

În sălbăticie, elefanții trăiesc în grupuri familiale, fiecare fiind condus de un membru al familiei. Femelele rămân, de obicei, lângă mame, în timp ce masculii tineri părăsesc turma când ajung la maturitate sexuală.

Directorul grădinii zoologice din Helle, dr. Dennis Muller, a spus că, pe viitor, toate efectivele de elefanți din parcurile zoologice europene ar trebui să fie îngrijite în astfel de structuri familiale. „Astăzi ne-am apropiat mult de acest obiectiv", a spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri