Video Momentul în care un activist de mediu este trântit la podea de o cameră, după ce a vandalizat scena unui concurs de dans din Suedia

Data publicării:
macara df
Foto: Captură video Twitter

Un activist de mediu a fost trântit la pământ de o cameră de filmat, după ce a întrerupt finala versiunii suedeze a francizei Let's Dance din Suedia, relatează The Telegrapf.

Vineri, 26 mai, trei activiști de mediu au întrerupt finala emisiunii Let's Dance din Suedia, după ce au apărut pe scenă cu bannere și vopsea verde, în momentul în care dansau schioarea Charlotte Kalla, cvadruplă campioană olimpică, și Tobias Karlsson, partenerul ei profesionist. Un operator a reacționat rapid și l-a lovit pe unul dintre protestatari cu brațul macaralei care muta camera video, trântindu-l la pământ.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 „Evident că nu a fost intenționat. Există instrucțiuni foarte clare prin care, de exemplu, nu trebuie să te ridici când trece macaraua pe care e amplasată camera. Toate numerele sunt planificate până la cel mai mic detaliu, dacă cineva apare fără avertisment într-un loc, este imposibil să o oprești. Ne bucurăm că nimeni n-a fost rănit”, a declarat Erik Westberg, director de programe la TV4, stația care difuza show-ul.

Protestatarii, alături de tânăra care înregistra momentul cu un telefon mobil, au fost scoși din studio de agenții de securitate. Ulterior, au fost audiați de poliție sub suspiciunea de vandalism. „Ne place să ne distrăm și mie chiar îmi place și să dansez. Dar viitorul nostru va fi orice altceva decât distracție. Situația este urgentă, nu putem sta cu mâinile când vedem cum viețile noastre sunt amenințate de colapsul climatic”, a declarat Tina Kronberg Berggren, 30 de ani, tânăra care a intrat pe scena Let’s Dance și care a militat, în trecut, pentru Extinction Rebellion.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri