NATO ia în calcul să distrugă rachetele rusești care se apropie prea mult de granițele sale

Data publicării:
avioane nato
Ministrul adjunct de Externe al Poloniei spune că „diverse concepte sunt analizate în cadrul NATO”. FOTO: Profimedia Images

NATO ia în considerare doborârea rachetelor rusești care se apropie de granițele sale, potrivit unui raport al publicației poloneze RMF24, transmite Sky News.

În timpul atacului cu drone și rachete al Rusiei asupra Ucrainei duminică, o rachetă a intrat în spațiul aerian al Poloniei timp de 39 de secunde.

„În urma acestui incident, „au fost activate toate procedurile necesare pentru a asigura securitatea spaţiului aerian polonez. Aviaţia poloneză şi aliată, printre altele, a fost activată”, a spus atunci comandamentul operaţional al forţelor armate din Polonia.

Ministrul adjunct de Externe al Poloniei, Andrzej Szejna, a declarat pentru RMF24: „Rusia știa că, dacă racheta se va deplasa mai departe în Polonia, va fi doborâtă. Ar fi un contraatac”.

Oficialul a mai explicat că „diverse concepte sunt analizate în cadrul NATO, inclusiv doborârea unor astfel de rachete atunci când sunt foarte aproape de granița NATO”, însă că pentru acest lucru ar fi nevoie de „aprobarea Ucrainei”.

Nu este prima dată când o rachetă intră în spațiul aerian al Poloniei.

Pe 29 decembrie anul trecut, o rachetă rusească a intrat în spațiul aerian polonez, iar pe 15 noiembrie 2022, o rachetă a căzut în Polonia, ucigând doi civili. Mai târziu s-a dovedit a fi un proiectil ucrainean rătăcit lansat pentru a intercepta o rachetă rusească.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri