Nicole Kidman a fost scutită de carantină în Hong Kong, iar asta a declanșat un val de furie în online

Data actualizării: Data publicării:
nicole kidman oscar 2018
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Nicole Kidman a stârnit furia locuitorilor din Hong Kong, după ce a fost văzută pe stradă la cumpărături, la doar două zile de la sosire. Ea ar fi fost scutită de carantină ca să poată participa la filmările unui serial, deși restricțiile în Hong Kong sunt unele dintre cele mai dure. 

Actrița australiană a ajuns în urmă cu două zile în regiunea autonomă și a fost văzută prin oraș, la cumpărături.

Potrivit legii însă, rezidenții care se întorc în Hong Kong din țări cu risc mare de infectare trebuie să stea în carantină până la trei săptămâni, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați. Australia, de unde a zburat Kidman, este clasificată ca țară cu risc mediu, cerința de carantină fiind de cel puțin șapte zile pentru cei care sunt vaccinați.

Nu au fost făcute comentarii oficiale cu privire la o posibilă scutire de carantină a actriței, dar Biroul de Comerț și Dezvoltare Economică din Hong Kong a transmi joi o declarație ca răspuns la întrebări referitoare la "personalul cinematografic din străinătate" și la carantină, în care a explicat că se renunță la restricțiile "pentru a desfășura o activitate profesională desemnată", scrie BBC.

Oamenii au fost nemulțumiți de derogarea pe care a primit-o Nicole Kidman și au criticat-o în mediul online, atât pe Twitter, cât și pe platforma chineză de socializare Weibo.

"Care departament i-a dat acest drept?", întreabă un utilizator. "Cine i-a dat dreptul să fie scutită?", întreabă altul. 

Indignarea este cu atât mai mare cu cât oamenii au povestit că ei s-au supus acestor restricții, chiar dacă asta a însemnat că nu și-au putut vedea familia de luni de zile.

"Deci, avem rezidenți Hong Kong care nu se pot întoarce dacă nu sunt vaccinați (și chiar și atunci cu 2-3 săptămâni de carantină), dar Nicole Kidman poate intra doar așa? Este dezgustător!", a scris un utilizator Twitter.

"De ce străinii au privilegii?", a întrebat o persoană pe Weibo.

Furia s-a extins de pe rețelele sociale în zona politică: Elizabeth Quat, parlamentară pro-Beijing, a spus că a primit o "serie de plângeri" și a cerut oficialilor din domeniul sănătății să dea explicații.

Situația vedetelor de film care călătoresc pe plan internațional a cauzat probleme și în țara de origine a lui Kidman, Australia, unde sosireamai multor celebrități în ultimele 18 luni i-a înfuriat pe australienii care vor să ajungă acasă, dar nu pot. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri