„Messi mania” s-a transformat în „Messi furia” în Hong Kong după ce jucătorul a stat pe bancă la un meci. Autoritățile cer explicații

Data actualizării: Data publicării:
lionel messi huiduit la hong kong
În jur de 40.000 de fani au plecat acasă furioși pentru că Lionel Messi (st) a stat pe bancă la meciul cu Hong Kong League XI. Colaj foto / surse foto: Profimedia Images

Solicitările repetate ale guvernului din Hong Kong, ca Lionel Messi să joace într-un meci de fotbal sold out, au rămas fără răspuns duminică, a declarat un oficial al orașului, în timp ce uralele de pe stadion s-au transformat în huiduieli și batjocuri la adresa legendei fotbalului argentinian, conform CNN.

Aproximativ 40.000 de fani – unii care au plătit până la 624 de dolari pentru un singur bilet– au umplut la maximum stadionul din Hong Kong în speranța de a-l vedea pe câștigătorul Cupei Mondiale, dar am plecat acasaă furioși după ce Messi a rămas pe bancă, ratând victoria echipei sale, Inter Miami, cu 4-1, împotriva echipei Hong Kong League XI.

Câștigătorul Balonului de Aur a apărut foarte mult în reclamele dinaintea meciului, iar după meci mulți fani au cerut o rambursare, din cauza absenței lui de pe terenul de joc.

Guvernul din Hong Kong a dat peste  milioane de doari organizatorului

Între timp, guvernul din Hong Kong, care a subvenționat organizarea meciului cu peste 2 milioane de dolari, a transmis că este „extrem de dezamăgit” de faptul că starul a stat pe bancă.

Într-o conferință de presă luni, secretarul pentru Cultură, Sport și Turism din Hong Kong, Kevin Yeung, a declarat că prin contractul semnat între guvern și organizatorul meciului, Tatler XFEST, se cere ca Messi să joace cel puțin 45 de minute, sub rezerva problemelor de siguranță și condiție fizică.

Guvernul a contactat pentru prima dată organizatorul la începutul celei de-a doua reprize duminică, când oficialii au observat că vedeta era încă pe bancă, a spus reprezentantul guvernului.

Potrivit lui Yeung, organizatorul a spus guvernului că Messi nu va putea juca din cauza accidentărilor, dar a confirmat acest lucru cu doar 10 minute înainte de partidă.

Când a devenit clar că Messi nu va juca, autoritățile au insistat pe lângă organizator că ar trebui ca jucătorul să petreacă măcar ceva timp cu fanii, a spus Yeung.

„Prin urmare, le-am cerut imediat să exploreze alte soluții, cum ar fi ca Messi să apară pe teren pentru a interacționa cu fanii sau să primiească trofeul. Din păcate, nici acest lucru nu s-a întâmplat”, a spus Yeung.

Antrenorul de la Miami, Gerardo „Tata” Martino, a spus că decizia de a nu-l trimite pe Messi a fost luată foarte târziu din cauza unei accidentări.

„Ne simțim puțin înșelați”

„Messi mania” a cucerit Hong Kong-ul odată cu sosirea Inter Miami, vineri, când fanii roiau prin hotelul unde era cazată echipa. Apoi, stadionul a atins capacitatea maximă în timpul sesiunii de antrenament deschise, din seara înaintea meciului.

Luni, un mic grup de fani s-a adunat în fața hotelului din Hong Kong, în speranța de a-l vedea pe Messi înainte ca echipa să plece pentru următoarea oprire a turneului său de pre-sezon la Tokyo.

„Ne simțim puțin înșelați de club pentru că am plătit și cred că majoritatea oamenilor plătesc pentru a-l vedea pe Messi și s-a făcut publicitate aproape numai cu faptul că Messi va juca”, a declarat fanul Ada Kam pentru CNN, ținând în mână o pancartă pe care scria „rambursarea înșelătoriei”.

Într-o declarație, organizatorul Tatler XFEST și-a exprimat „dezamăgirea extremă” că Messi și coechipierul Luis Suárez nu au jucat în Hong Kong și a spus că „nu are informații despre neparticiparea” jucătorilor înainte de începerea startului.

Messi s-ar putea întoarce în China în martie cu Argentina pentru meciuri amicale cu Nigeria la Hangzhou și Coasta de Fildeș la Beijing.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri