„Nu vreau să mai ascult niciodată ABBA”. Soldat britanic capturat de ruși și forțat să asculte non-stop piesa „Mamma Mia”

Data publicării:
shaun pinner
Shaun Pinner, unul dintre soldații britanici recent eliberați dintr-o închisoare a forțelor proruse din Ucraina. Foto: Profimedia Images

Shaun Pinner, unul dintre soldații britanici recent eliberați dintr-o închisoare a forțelor proruse din Ucraina, a povestit coșmarul prin care a trecut în cele șase luni de captivitate. Pe lângă bătăi, electroșocuri și înjunghiere, rușii apelau și la un alt mod de tortură: forțau prizonierii să asculte 24 de ore din 24 o singură melodie - „Mamma Mia” de la ABBA.

„Am crezut că o să mor. A fost iadul pe Pământ”, a declarat Shaun Pinner, în vârstă de 48 de ani, unul dintre cei cinci britanici eliberați săptămâna trecută, potrivit The Telegraph.

„Ultimele șase luni au fost cele mai grele din viața mea. Nu vreau să mai ascult niciodată un cântec ABBA sau să văd o pâine. Sunt atât de norocos că sunt acasă”, a continuat el.

„Nu îmi plăceau oricum, așa că a fost într-adevăr o tortură”, a punctat bărbatul.

După ce a fost condamnat la moarte în iunie , alături de britanicul Aiden Aslin, cei doi au fost mutați într-un nou loc unde tortura muzicală a continuat.

„Condițiile erau mai bune, dar tot cânta muzica – și de data aceasta a fost „Believe” de la Cher”, a spus el pentru The Sun.

Pinner a vorbit și despre cum a fost bătut, înjunghiat și electrocutat de forțele proruse, care nu îi dădeau să consume decât pâine veche și apă murdară.

„Am avut zile negre și am plâns mult. A trebuit să ne agățăm de un fel de speranță și așa am supraviețuit”, a mărturisit britanicul.

shaun pinner
Shaun Pinner, unul dintre soldații britanici recent eliberați dintr-o închisoare a forțelor proruse din Ucraina. Foto: Profimedia Images

Zece deținuți, inclusiv Pinner, au fost eliberați miercuri seara după ce Arabia Saudită a anunțat că a intermediat un schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. Printre aceștia se numără cinci cetățeni britanici – Aiden Aslin, John Harding, Dylan Healy, Andrew Hill și Shaun Pinner.

Fostul patron al clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, ar fi jucat și el un „rol cheie” în eliberarea celor cinci britanici deținuți de separatiștii proruși în Ucraina.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri