Video O coloană de blindate ruse a fost prinsă într-o ambuscadă în Donțek. Militarii ucraineni au distrus tancurile cu rachete Javelin

Data actualizării: Data publicării:
ezgif.com-resize (1)
Militari ruși prinși în ambuscadă în regiunea Donețk. Captură gif: Twitter/Ukraine Weapons Tracker

Forțele armate ucrainene au publicat pe rețelele sociale o înregistrare video care arată cum militarii Kievului au reușit să surprindă într-o ambuscadă o coloană de blindate ruse în apropiere de localitatea Vodiane, regiunea Donețk. Cel puțin trei tancuri și un vehicul de luptă al infanteriei ruse au fost distruse de către militarii ucraineni, care au folosit în luptă inclusiv rachete antitanc Javelin.

Din imagini se observă o coloană alcătuită din cel puțin 7 blindate ruse, care se deplasează în șir indian pe un drum îngust. Militarii ucraineni sunt arătați în timp ce lansează cel puțin patru rachete antitanc Javelin.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cel puțin trei tancuri T-80 BV și un blindat de tip BMP-2M sunt complet distruse de rachetele antitanc. Trei militari ruși sunt văzuți în timp ce fug dintr-o mașină blindată cuprinsă de flăcări.

De asemenea, spre finalul înregistrării se observă că un tanc este lovit - cel mai probabil de un proiectil de artilerie - în timp ce un alt tanc este aproape simultan distrus de o explozie care provoacă aruncarea în aer a turelei.

SUA şi statele NATO au furnizat Ucrainei 17.000 de arme antitanc, inclusiv Javelin. Rachetele antitanc Javelin au devenit un simbol al rezistenţei ucrainenilor în faţa invaziei ruse şi subiect de meme pe internet, sub denumirea de „Sfânta Javelin”. Aceste rachetele sunt capabile să penetreze 800 mm de blindaj de oţel omogen laminat şi sunt de tipul fire-and-forget („trage şi uită”), cu opţiunea „top-attack”, adică pot fi lansate pe o traiectorie verticală pentru a putea lovi un tanc de deasupra, unde blindajul este mult mai subţire.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri