O femeie a cunoscut un bărbat pe internet, iar acesta a început să-i ceară bani. Ce a realizat după ce i-a dat 200.000 de dolari

Data actualizării: Data publicării:
teanc bancnote de 100 de dolari
Teanc de dolari. Foto: GettyImages

O femeie din Japonia a fost înșelată cu 200.000 de  dolari de către o grupare internațională condusă de doi bărbați din Nigeria, într-unul din cele mai mari cazuri de acest tip din istoria SUA, informează CNN.

În martie 2016, un bărbat care susținea că este căpitan în cadrul forțelor armate americane staționate în Siria a luat legătura cu o femeie din Japonia pe un site de relații online, informează.

În câteva săptămâni, legătura dintre cei doi a devenit mai puternică, iar bărbatul îi trimitea zilnic e-mail-uri în engleză pe care femeia le traducea cu Google Translate.

Bărbatul spunea că se numește Terry Garcia și a început treptat să-i ceară bani, iar femeia a dat curs cererilor sale și i-a trimis suma totală de 200.000 de dolari - bani pe care i-a împrumutat de la prieteni, fostul său soț și alți membri ai familiei.

În realitate, Terry Garcia nu exista, iar femeia căzuse victimă unei rețele internaționale de înșelăciune pusă la care de doi bărbați din Nigeria aflați în Los Angeles, cu ajutorul prietenilor din țara natală și din alte state.

Gruparea a obținut 6 milioane de dolari de la victime

Zilele trecute, procurorii americani au trimis în judecată 80 de persoane, majoritatea nigerieni, în cazul internațional de înșelăciune prin care aceștia au obținut suma de 6 milioane de dolari de la victime. 17 dintre acuzați au fost arestați în SUA și restul sunt căutați în mai multe state.

"Credem că este unul dintre cele mai mari cazuri de acest timp din istoria Statelor Unite", a declarat procurorul american Nick Hanna.

Relația dintre victima din Japonia și "Terry Garcia" s-a desfășurat exclusiv prin intermediul unei adrese de mail de Yahoo.

Bărbatul a convins-o să-i trimită bani după ce i-a spus că a găsit o pungă de diamante în Siria și are nevoie de ajutorul ei pentru a le scoate din țară, apoi i-a făcut legătura cu presupuși asociați ai săi. Aceștia i-au cerut și ei bani care ar fi fost necesari pentru scoaterea pietrelor prețioase din țară.

Victima a făcut între 35 și 40 de plăți către grupare într-un interval de 10 luni, în conturi indicate de grupare din Turcia, Marea Britanie și Statele Unite.

Înșelăciunile nu se limitau la relații false. Gruparea accesa fraudulos adrese de e-mail ale unor companii, se dădeau drept angajați și direcționau plăți către conturile lor.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Salarii mai mici de la 1 iulie 2024 pentru acești români. Decizia lovește în mulți angajați
Digi FM
Mihaela Tatu, adevărul despre motivul pentru care a divorțat de soț, după 16 ani de căsnicie: „Nu mi-a părut...
Pro FM
Lidia Buble, ipostaze senzuale printre așternuturi și într-un costum de baie roșu, într-un hotel de 2500 de...
Film Now
Cum arată copiii lui Jason Momoa. Fiul lui de 15 ani are cel mai ciudat nume de la Hollywood
Adevarul
Cum se explică violențele recente ale extremiștilor ruși în Daghestan. Mesajul ISIS după atacurile în care au...
Newsweek
Cum a găsit Maria Ploae calea spre credință? Cine a fost actorul care a inspirat-o?
Digi FM
Cum a fost umilit un copil la serbarea de la grădiniță. Mama acestuia, mesaj sfâșietor: „M-a durut, am rămas...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Tatăl Angelinei Jolie, declarații rare despre fiica sa și nepoata lui, Vivienne. Jon Voight și actrița nu mai...
UTV
Bianca Censori a intors toate privirile la Paris Fashion Week. Sotia lui Kanye West nu a renuntat la tinutele...