O femeie a fost executată în Singapore din cauza traficului de droguri. Este prima execuție a unei femei din ultimii 20 de ani

Data publicării:
Participant la un protest împotriva pedepsei cu moartea din Singapore, aprilie 2022
O femeie a fost executată în Singapore din cauza traficului de droguri. Este prima execuție a unei femei din ultimii 20 de ani. Foto: Profimedia

O femeie a fost executată în Singapore din cauza traficului de droguri, fiind prima femeie executată după aproape 20 de ani, au confirmat oficialii, citați de BBC. Saridewi Djamani, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit vinovată pentru traficarea a circa 30 grame de heroină în 2018.

Este al doilea condamnat pentru trafic de droguri care a fost executat în această săptămână, după Mohd Aziz bin Hussain, și al 15-lea din martie 2022.

Singapore are unele dintre cele mai dure legi antidrog din lume.

Potrivit legilor din Singapore, pedeapsa cu moartea va fi impusă oricui este prins traficând mai mult de 500 grame de canabis sau 15 grame de heroină.

Biroul Central pentru Narcotice (CNB) din Singapore a declarat că Saridewi, care a fost condamnată la moarte pe 6 iulie 2018, a primit „proces corect” conform legii.

Cea mai înaltă instanță a orașului a respins recursul împotriva condamnării sale la 6 octombrie anul trecut. O petiție de grațiere prezidențială a fost, de asemenea, nereușită, au spus autoritățile.

Execuția ei are loc la doar două zile după ce Aziz a fost spânzurat miercuri, în urma condamnării sale pentru traficarea a 50 g de heroină în 2017.

În aprilie, un alt bărbat din Singapore, Tangaraju Suppiah, a fost executat pentru traficarea a unui kilogram de canabis pe care nu l-a atins niciodată. Autoritățile spun că el a coordonat vânzarea prin telefonul mobil.

Amnesty International le-a cerut autorităţilor singaporeze să pună capăt execuţiilor.

„Este inadmisibil că autorităţile din Singapore continuă să procedeze la noi execuţii în numele luptei împotriva drogurilor. În timp ce ţările din întreaga lume renunţă la pedeapsa cu moartea şi îşi reformează politica în materie de droguri, autorităţile din Singapore nu fac nimic din toate acestea”, a declarat Chiara Sangiorgio, expertă în cadrul Amnesty International.

Singapore insistă pe faptul că pedeapsa capitală este eficientă în descurajarea infracţionalităţii.

Chiara Sangiorgio spune însă că „nimic nu dovedeşte că pedeapsa cu moartea are un efect disuasiv unic sau că are un impact asupra consumului sau disponibilităţii drogurilor”.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri