O femeie din China se închiriază unor străini „singuri și timizi” pentru 14 cenți, pentru a-i ajuta să „se simtă vii”. Ce face, de fapt

Data actualizării: Data publicării:
moneda de un yuan
O femeie din China se închiriază unor străini „singuri și timizi” pentru 14 cenți, pentru a-i ajuta să „se simtă vii”. Foto: Profimedia

O femeie din China se închiriază unor străini pentru 1 yuan, sau echivalentul a 14 cenți. În schimbul sumei modice, îi însoțește să facă lucruri pe care aceștia nu vor să le facă singuri, relatează Business Insider.

Femeia de 26 de ani, cunoscută sub numele de Peggy, își închiriază timpul pentru doar 1 yuan pe Xiaohongshu, o rețea socială similară cu Instagram, potrivit The South China Morning Post. Nu este însă precizată durata petrecută cu acești străini în schimbul banilor.

Peggy, născută în Xinjiang, o provincie din nord-vestul Chinei, spune că își oferă timpul străinilor pentru-i ajuta „să se simtă vii” și „să facă lucruri pe care nu îndrăznesc să le facă singuri”.

În prezent, Peggy se află în capitala Chinei, Beijing, unde se întâlnește cu oameni care caută companie.

Din luna mai, trei persoane au angajat-o pe Peggy — un programator care vrea să vândă baloane într-un parc, un pasionat de alpinism și un bărbat care vrea să participe la un eveniment de jocuri găzduit de McDonald's, potrivit publicației chineze. Aceasta nu precizează cu cât a fost plătită în total sau dacă a renunțat la serviciul ei de zi cu zi pentru aceste angajamente.

Peggy spune că clienții ei sunt „timizi” și „singuratici”. Ea a adăugat că taxa pe care o percepe este pur simbolică, deoarece vrea aibă „un sentiment de ritual”, și că amândoi plătesc pentru lucrurile pe care le fac împreună.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri