O nouă campanie fake-news împotriva lui Zelenski. Un clip viral, cu un bărbat dansând, îl arată, de fapt, pe un dansator din Argentina

Data publicării:
Sursa foto: Instagram - Pablo Acosta

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este, din nou, parte dintr-o campanie fake-news. Mai mulți utilizatori au distribuit un clip în care apare un bărbat îmbrăcat într-un costum strâmt și strălucitor care dansează și care seamănă cu liderul de la Kiev. În realitate, însă, protagonistul e un dansator și coregraf din Argentina, și nu președintele Ucrainei, așa cum susțin cei care răspândesc informațiile false.

Într-o postare din 20 septembrie, de pe X - fosta rețea Twitter, utilizatorul Erin Elizabeth distribuie clipul și susține: "Acesta e Zelenski. Mă întreb dacă a fost vreodată la Epstein Island".

E doar unul dintre utilizatorii care au răspândit în online informația falsă potrivit căreia în imagini ar apărea liderul de la Kiev, potrivit departamentului de fact-check al AFP, care a verificat informațiile apărute pe rețelele de socializare și a constatat că totul face parte dintr-o campanie de denigrare. 

Captură Twitter - via AFP
Captură Twitter - via AFP

Ulterior, clipul a devenit viral, mai ales în contextul în care Zelenski se află, în aceste zile, în USA pentru a cere o nouă tranșă de ajutor financiar pentru a face față invaziei Rusiei.

De fapt, în video apare Pablo Acosta, care susține, pe contul său de Instagram, că este dansator, profesor și coregraf în Argentina. Chestionat de AFP, acesta a confirmat că el se află în clipul care circulă pe rețelele de socializare. 

Nu este pentru prima dată când împotriva președintelui ucrainean se duce o campanie online de defăimare. Înainte de a câștiga președinția Ucrainei, Zelenski a fost actor și comediant. Multe dintre parodiile pe care le-a făcut în acea perioadă, costumat în tot felul de personaje, sunt redistribuite acum pe rețelele de socializare, ca parte a campaniilor de fake-news.

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri