O primăriță din Mexic s-a mutat într-o bază militară după ce a fost amenințată cu moartea de traficanții de droguri

Data publicării:
Montserrat Caballero
Primărița orașului mexican Tijuana, Montserrat Caballero. Foto: Profimedia Images

Primărița orașului mexican Tijuana a fost forțată se se mute într-o bază militară, după ce a primit în repetate rânduri amenințări cu moartea din partea cartelurilor criminale, transmite CNN.

Montserrat Caballero a anunțat luni că și-a mutat reședința în baza militară din cauza amenințărilor cu moartea, despre care a spus că sunt rezultatul represiunii administrației împotriva membrilor bandei criminale organizate.

„Reprezentantul vostru s-a văzut nevoit să locuiască într-o bază militară pentru că suntem forța de poliție care a confiscat mai multe arme la nivel național de la cartelurile criminale, fără să mai menționez miile de arestări pe care le-am făcut. Din cauza acestor acțiuni am fost victima unei tentative de asasinat”, a explicat Caballero, care a scăpat dintr-un incident cu focuri armate, pe 17 mai.

Primărița a mai spus că mutarea va fi una permanentă.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a confirmat situația, subliniind că Montserrat Caballero a fost luată deja în custodie de protecție, înainte de a se muta la baza armată.

Marina del Pilar, guvernatorul Baja California, și senatorul Jaime Bonilla au fost, de asemenea, amenințați de aceleași grupări criminale, a adăugat președintele.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri