Patriarhul Kiril cere armistițiu în Ucraina în perioada Crăciunului pe rit vechi

Data publicării:
Patriarhul Kiril închinându-se
Patriarhul Kiril este un înfocat susținător al războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei. Foto: Profimedia Images

Patriarhul Kiril al Rusiei a solicitat joi declararea unui armistițiu în Ucraina în perioada Crăciunului pe rit vechi (rușii și ucrainenii sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie). Astfel, armistițiul ar intra în vigoare de vineri, 6 ianuarie, de la ora 12.00, până pe 7 ianuarie, ora 24:00, informează agenția Tass.

Kirill a cerut armistițiu în această perioadă pentru ca „toți ortodocșii să poată participa la slujbele din Ajunul Crăciunului și din ziua de Crăciun”.

Patriarhul Kiril este un susținător al lui Vladimir Putin și al războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

De asemenea, după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială, patriarhul Kiril i-a îndemnat pe cetățenii Rusiei să meargă să lupte în războiul din Ucraina.

Soldații ruși care vor muri luptând în Ucraina vor fi iertați de toate păcatele, a afirmat Kiril în timpul predicii de duminică. „Sțim că foarte mulți mor astăzi pe câmpul de luptă. Biserica se roagă ca această bătălie să se termine cat mai curând posibil, astfel încât să nu se mai omoare frații între ei, în acest război fratricid”.

Patriarhul Kiril al Rusiei i-a încurajat pe ruși să nu le fie frică de moarte și să meargă la război. „Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a spus Kiril.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri