Galerie Foto Ploile torențiale au făcut prăpăd în Rio de Janeiro. Cel puțin 11 oameni au murit

Data publicării:
inundatii in rio de janeiro
În unele părţi ale oraşului fost declarată „stare de urgenţă”. FOTO: Profimedia Images

Ploi torenţiale care au afectat Rio de Janeiro şi împrejurimile în primele ore ale zilei de duminică s-au soldat cu cel puţin 11 morţi, potrivit unui bilanţ al pompierilor brazilieni, relatează AFP, citată de News.ro.

În unele părţi ale oraşului fost declarată „stare de urgenţă”. FOTO: Profimedia Images
În unele părţi ale oraşului fost declarată „stare de urgenţă”. FOTO: Profimedia Images

Decesele au avut loc în cartierele din nordul megalopolisului şi au fost cauzate de înec, electrocutare şi alunecări de teren.

Pompierii caută în continuare o femeie care a fost dată dispărută după ce maşina ei a fost luată de un râu învolburat.

În unele părţi ale oraşului, unde a fost declarată „stare de urgenţă”, în ultimele 24 de ore au căzut în total 200 mm de ploaie, mai mult decât se aştepta pentru întreaga lună ianuarie.

Pe anumite porţiuni din bulevardul Brasil, una dintre arterele principale ale oraşului, apa a ajuns până la capota maşinilor.

Locuitorii sunt îndemnaţi să rămână în case.

Douăsprezece rute de autobuz şi mai multe staţii de metrou au fost închise din cauza apei.

Pompierii din Rio au declarat că au efectuat 200 de operaţiuni, în principal salvări, pentru a ajuta în cazul inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Primarul Eduardo Paes i-a sfătuit pe locuitori să evite să se deplaseze pentru a nu „îngreuna munca agenţilor publici” şi pentru a nu-şi „pune viaţa în pericol”.

La rândul său, Centrul Naţional de Monitorizare şi Avertizare a Dezastrelor Naturale a avertizat asupra unui risc „foarte ridicat” de alunecări de teren în opt municipalităţi din statul Rio.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri