Poliția din Marea Britanie căuta o fermă de canabis și a găsit o operațiune de "minat" criptomonede care fura curent electric

Data actualizării: Data publicării:
Crypto mine
Sursa foto: Poliția West Midlands
Din articol

O operațiune de "minat" Bitcoin care fura curent electric a fost găsită de polițiștii britanici care căuta o fermă de canabis, informează BBC.

Polițiștii primiseră informații despre o activitate suspectă care se desfășoară în Sandwell și au realizat un raid în data de 18 mai, a anunțat poliția din West Midlands.

În loc de plante de canabis, ofițerii au găsit rafturi pe care se aflau aproape 100 de computere. Poliția a anunțat că operațiunea era alimentată cu energie electrică obținută ilegal, iar valoarea pagubei se ridică la mii de lire sterline.

Operatorul rețelei de energie electrică, Western Power Distribution, a confirmat că era vorba de un branșament ilegal.

Detectivii britanici au spus că au primit informații potrivit cărora locul era vizitat zilnic de mai mulți oameni, iar o dronă a poliției a detectat o sursă mare de căldură în interiorul clădirii.

Crypto mine
Sursa foto: Poliția West Midlands

Potrivit sergentului Jeniffer Griffin, toate semnele indicau prezența unei ferme de canabis și asta se așteptau polițiștii să găsească. "Prezenta toate semnele unei operațiuni pentru creșterea canabisului și este abia a doua mină de criptomonede de care am dat în West Midlands".

Echipamentele au fost confiscate, însă nu au fost făcute arestări până acum pentru că nimeni nu se afla la fața locului.

Ce este Bitcoin

Bitcoin este o criptomonedă, sau o monedă virtuală, care a fost prezentată prima dată, la stadiul de idee, în 2008.

Bitcoin operează pe blockchain - un registru public al criptomonedelor. Când se face un transfer de bani virtuali, trazacția este trimisă către un sistem în care sunt incluse mai multe calculatoare ce rulează un program software. Trazacția se adaugă altor tranzacții și formează un bloc. Acest bloc se adaugă la registrul public (blockchain) prin "minerit". "Minerul" care validează primul trazacțiile prin rezolvarea unui calcul matematic adaugă blocul la registrul și primește în schimb criptomonede.

Procesul de "minare" a monedei virtuale consumă cantități uriașe de curent electric și necesită o putere de calcul foarte ridicată.

Pentru a-și maximiza profiturile, oamenii conectează mai multe unități de "minare" la rețea, uneori depozite întregi de calculatoare.

Potrivit Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, consumul de energie electrică pentru "minarea" de Bitcoin este mai mare decât consumul de energie al Olandei.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri