Președinta Comisiei Europene este în vizită la Kiev. Ursula Von Der Leyen discută despre aderarea Ucrainei la UE

Data publicării:
von der leyen și zelenski la gara din kiev
Şefa executivului european urmează să ţină un discurs în parlamentul Ucrainei. Sursa foto: X (fostă Twitter)

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a sosit, sâmbătă dimineaţă, la Kiev pentru a discuta despre extinderea Uniunii Europene cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Vizita nu a fost anunțată oficial, transmite News.ro.

„Mă aflu aici pentru a discuta despre calea Ucrainei către aderarea la UE”, precum şi despre sprijinul financiar al UE „pentru a reconstrui Ucraina ca o democraţie modernă şi prosperă”, a declarat Ursula Von Der Leyen la sosirea în gara din Kiev.

Șefa Comisiei Europene a postat și un mesaj despre vizita la Kiev, pe X (fostă Twitter). Aceasta a scris:

„Mă bucur să mă întorc la Kiev pentru a șasea mea vizită de război. Sunt aici pentru a discuta despre calea de aderare a Ucrainei la UE, sprijinul financiar al UE pentru reconstruirea Ucrainei ca o democrație modernă și prosperă. Și cum vom continua să facem Rusia să plătească pentru războiul său de agresiune.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La 8 noiembrie, Bruxellesul urmează să transmită un raport privind progresele înregistrate de Ucraina şi să decidă dacă va deschide sau nu negocierile de aderare.

Şefa executivului european urmează să ţină un discurs în parlamentul Ucrainei.

În timpul celei de-a şasea vizite a Ursulei von der Leyen în Ucraina de la începutul invaziei ruseşti, şefa Comisiei Europene a susținut că intenţionează să discute şi despre „sprijinul militar” al europenilor, precum şi despre „al doisprezecelea pachet de sancţiuni” al UE împotriva Rusiei, în curs de pregătire, a declarat ea jurnaliştilor, inclusiv membrilor „European Newsroom”, care reuneşte agenţiile de presă europene, printre care AFP.

„Mesajul cel mai important este de a reafirma că vom fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, a insistat ea, într-un moment în care Kievul este îngrijorat că sprijinul occidental se diminuează din cauza conflictului dintre Israel şi Hamas.

„Este adevărat că atenţia lumii este acum mai concentrată” asupra Orientului Mijlociu, a recunoscut Von Der Leyen. „Dar am planificat această călătorie (la Kiev) de mult timp; este tipul tradiţional de călătorie înainte de prezentarea unui raport privind extinderea UE”, a adăugat ea.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri