Președintele din Tanzania a anunțat că țara sa a scăpat de COVID prin rugăciune, dar statul african a renunțat la raportări din aprilie

Data actualizării: Data publicării:
Femei din Tanzania GettyImages

Președintele din Tanzania a declarat că statul african a scăpat de coronavirus datorită rugăciunilor cetățenilor, informează BBC.

"Coronavirusulul a fost eliminat cu ajutorul lui Dumnezeu", le-a spus John Magufuli credincioșilor dintr-o biserică din capitala Dodoma.

OMS și-a exprimat îngrijorarea față de strategia guvernului împotriva noului coronavirus. Autoritățile din Tanzania au încetat să mai raporteze date despre epidemia de coronavirus din luna aprilie. Pe 29 aprilie, ultima zi cu raportări, Tanzania a anunțat 509 cazuri noi și 29 de morți. Cu toate acestea, președintele Magufuli a anunțat săptămâna trecută că în prezent mai există doar patru bolnavi de COVID-19, aceștia fiind tratați în orașul Dar es Salaam.

Luna trecută, guvernul din Tanzania a respins o avertizare emisă de Ambasada SUA, care spunea că spitalele din Dar es Salaam sunt "copleșite" și șansele de îmbolnăvire erau "extrem de mari".

Președintele Magufuli a declarat în nenumărate rânduri că această criză sanitară este exagerată și i-a îndemnat de locuitorii statului african să meargă la slujbele religioase în biserici și moschei, susținând că rugăciunile "pot evapora" virusul.

Ce a spus președintele Magufuli

"Vreau să le mulțumesc tanzanienilor de toate credințele. Ne-am rugat și am ținut post pentru ca Dumnezeu să ne salveze de pandemia aceasta care s-a abătut asupra țării noastre și a întregii lumi. Dumnezeu ne-a răspuns", a declarat președintele Tanzaniei, John Magufuli.

"Eu cred, și sunt sigur că mulți tanzanieni cred la fel, că boala corona a fost eliminată de Dumnezeu", le-a spus duminică Magufuli credincioșilor din Dodoma.

Declarațiile sale au fost întâmpinate cu aplauze și urale.

Cu aceeași ocazie, Mafuguli i-a lăudat pe credincioși, dar și pe preot, pentru că nu purtau măști. Liderul tanzanian a făcut declarații asemănătoare și săptămâna trecută, spunând într-o conferință că "noul coronavirus este terminat".

"Ministrul Sănătății mi-a spus că mai avem doar patru pacienți bolnavi de COVID în Dar es Salaam", a declarat Magufuli.

Președintele din Tanzania i-a avertizat pe locuitorii țării sale că se ferească de măștile și mănușile donate, pentru că i-ar putea îmbolnăvi. "Vreau să vă rog să nu acceptați donații de măști, spuneți-le în schimb donatorilor să le folosească ei alături de soție și copii", a spus John Magufuli.

Magufuli este unul dintre liderii africani care a comandat și primit un tonic din ierburi despre care liderul din Madagascar spunea că vindecă boala COVID-19. Nu se știe dacă această substanță a fost dată pacienților din Tanzania. Nu există dovezi științifice că tonicul funcționează și OMS i-a îndemnat pe oameni să nu folosească medicamente netestate.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri